ΕΛΜΕΤ: Για τις διώξεις Α. Σιούλη και υπόλοιπων υγειονομικών

H διοίκηση του Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη παρέπεμψε στον εισαγγελέα τον Τρικαλινό γιατρό και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝΙΘ Αθανάσιο Σιούλη, ο οποίος καλέστηκε για προκαταρκτική εξέταση στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με κατηγορίες όπως: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων και απειλή διάπραξης εγκλημάτων μέσα από δηλώσεις του στα ΜΜΕ».

Όλα αυτά επειδή δήλωσε τον Νοέμβριο του 2020 ότι η εφημερία του Νοσοκομείου αρχίζει χωρίς κανένα ελεύθερο κρεβάτι ΜΕΘ!!

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται ένας υγειονομικός εν μέσω πανδημίας. Η λύσσα του συστήματος να μην ακουστεί καμία φωνή διαμαρτυρίας και η απαίτηση του για πλήρη υπακοή και υποταγή, έφερε στο εδώλιο του κατηγορουμένου μια σειρά εργαζομένων στο χώρο των νοσοκομείων.

Η πρόεδρος της ΕΝΙΘ, συνάδελφοι στο Γ.Ν. Έδεσσας, στο Γ.Ν Κιλκίς, στο Γ.Ν. Πύργου, στο Γ.Ν. Ρεθύμνου, στο Γ.Ν. Γιαννιτσών, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Αγίου Σάββα, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., και η Πρόεδρος της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. είναι μερικά από τα θύματα της διωκτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της εκδικητικής της μανίας.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστική η φίμωση που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση και τα όργανά της, τη στιγμή που αυτή εσκεμμένα αφήνει τα νοσοκομεία τους εργαζόμενους και το λαό στη μοίρα τους.

Η «απαγόρευση» της διαμαρτυρίας, οι διώξεις συνδικαλιστών αλλά και οποιουδήποτε τολμήσει να αγωνιστεί, έχουν σαν στόχο:

-να αποκρύψουν την κυβερνητική ευθύνη για την κατάρρευση της περίθαλψης μέσα στην πανδημία των χιλιάδων κρουσμάτων και
-να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν, επειδή αυτό που πραγματικά τους φοβίζει είναι η οργανωμένη πάλη του λαού.

Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η κυβέρνηση έχει καταφύγει σε άγρια καταστολή και αστυνομοκρατία από τις γειτονιές μέχρι τα πανεπιστήμια, καθώς επίσης έχει φέρει και τον αντισυνδικαλιστικό και αντιαπεργιακό νόμο μέσα στους χώρους εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΤ καταγγέλλει τη δίωξη του Αθανάσιου Σιούλη όπως και όλες τις διώξεις σε βάρος των εργαζομένων υγειονομικών.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ-ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ.
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Α. ΣΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή