Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ελπίδα στην πυριτιδαποθήκη του Βυζαντινού Κάστρου Φαναρίου

Στην πυριτιδαποθήκη του Αρχαιολογικού Χώρου του βυζαντινού κάστρου Φαναρίου Καρδίτσας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει μια Έκθεση Φωτογραφίας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26/9/2018 το απόγευμα στις 19:00 μ.μ.

Τίτλος της: «Όνειρα στον ερειπωμένο μας ύπνο». Καλλιτέχνης φωτογράφος: Στέλιος Μπακλαβάς 

Μέσα στον ζοφερό κυκεώνα της πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας που ζούμε, έρχονται κάποιες εκδηλώσεις – κυρίως όταν αυτές συμβαίνουν στην περιφέρεια – που γεμίζουν με ελπίδα, το αύριο. 

Επικοινωνήσαμε με τον προϊστάμενο του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνο Βουζαξάκη, ο οποίος δήλωσε στο trikalanews.gr : 

 «Είναι μέσα στην πολιτική τακτική που εφαρμόζει η Εφορεία μας, τα ίδια τα αρχαιολογικά μνημεία να αποδίδονται στο κοινό, στο οποίο στην ουσία ανήκουν ως αρχαιότητες της χώρας μας. Ο επισκέπτης, μέσα από πολιτιστικές εκδηλώσεις, μπορεί να τα δει με ένα πιο ευρύτερο πνεύμα, αλλά και τα μνημεία τυχαίνουν μεγαλύτερης προβολής και γίνονται ευρύτερα γνωστά».

Διάρκεια έκθεσης: από την Τετάρτη 26-9/2018 έως και την Κυριακή 4/11/2018, καθημερινά 10:00π.μ. με 16:00μ.μ., εκτός Δευτέρας. 

Ο καλλιτέχνης, που έλκει την καταγωγή του από το Φανάρι Καρδίτσας και ζει στην Αθήνα, μιλώντας στο trikalanews.gr , υπογράμμισε:

«Ψάχνουμε να αντλήσουμε κουράγιο στην καθημερινότητα. Ψάχνουμε απεγνωσμένα, μια άλλη οπτική στην πορεία της ζωής. Που βρίσκουμε την δύναμη; Ο ποιητής Νίκος Καρούζος, έγραψε: «Όνειρα στον ερειπωμένο μας ύπνο» και απάντησε ο άλλος ποιητής, Τάσος Λειβαδίτης: «Ανέβηκα σε μια φανταστική σκάλα, να κόψω ένα αληθινό τριαντάφυλλο». Η ποιητική διάσταση υπάρχει μέσα στην καθημερινότητά μας, που αν σταθούμε για λίγο, μέσα στη σιωπή, προς στιγμής, μπορούμε να αδράξουμε το κενό-ερείπιο και να φτιάξουμε μια γέφυρα-σκάλα, που θα διαπεράσει την ύπαρξή μας και θα μας ποτίσει με την ομορφιά της Τέχνης. Την ομορφιά της Ζωής».

Ο Στέλιος Μπακλαβάς εργάζεται ως φωτογράφος στην Αθήνα. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος καθώς και του Οργανισμού Διαχείρισης και Προστασίας Πνευματικών Δικαιωμάτων Φωτογράφων. Έχει λάβει το 3ο βραβείο από το Γαλλικό Μουσείο Φωτογραφίας σε  διαγωνισμό με θέμα "Οι αγορές του κόσμου". Έχει συμμετάσχει σε 35 ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει 17 Ατομικές στην Ελλάδα.

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή