«Ελπίδες και υποσχέσεις»

Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας, D. Ed., M. Ed., Ph.D.

Ζούμε σε μια εποχή που τα Ευρωπαϊκά Δημοκρατικά δεδομένα, ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως και κυρίως με προσωπικά ή Κρατικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχει κοινή πορεία στην εφαρμογή της Δημοκρατίας, δεδομένου ότι οι Λαοί της Γηραιάς Ηπείρου χωρίζονται σε πολλά επίπεδα ανάλογα με την οικονομική ισχύ, την πολιτική ωριμότητα, την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία τους.

Το ή ΕΜΕΙΣ ή οι ΑΛΛΟΙ, ή ΕΓΩ ή το Χάος, που έλεγε ο Μητσοτάκης προεκλογικά,δεν θα το ακούσεις από κανέναν πολιτικό της Ευρώπης.

Δεν υπάρχει αυτή η πόλωση και το τοξικό κλίμα, που συμβαίνει στην χώρα μας κυρίως κατά της προεκλογική περίοδο, αλλά και κατά το υπόλοιπο χρονικό διάστημα.

Είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτο να διχάζεις μια κοινωνία και μετά να διακυρήσσεις ότι θα είσαι Πρωθυπουργός «όλων των Ελλήνων», όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μια χώρα πάει μπροστά όταν εφαρμόζει το «όλοι μαζί» ή το «εμείς και οι Άλλοι».

Ο θρίαμβος της Ν.Δ. έγινε, στις 25 Ιουνίου, με 320.000 λιγότερους ψήφους, από τις εκλογές στις 21 Μαίου, πράγμα που συνέβη και στο Σύριζα.

Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη που «μπολιάστηκε» με τους «εκσυχρονιστές» του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ πέτυχε αυτό που δεν ξανάγινε στην πολιτική Ιστορία της χώρας.

Συνέτριψε τον δικομματισμό και έφερε τον πολυκομματισμό, πράγμα που την ενοχλεί πολύ και φυσικά θα την επηρεάσει απ’ εδώ και πέρα.

Ο Μητσοτάκης έγινε «παντοκράτορας» και παρά την προσωρινή μετριοπάθεια, που δείχνει, γιατί έχουμε και Δημοτικές Εκλογές το φθινόπωρο και δεν θέλει να ξαναδείξει από τώρα το αυταρχικό του προφίλ, λησμονεί την παροιμία «ό,τι μικρομαθαίνεις δεν το μεγαλοαφήνεις».

Η ακτινογραφία τον Εκλογικού αποτελέσματος δείχνει μια αποχή της τάξης του 50%, μια κυβέρνηση που πήρε περίπου το 20% των ψήφων, αφού πήρε 40,56% κα μια Αντιπολίτευση που πήρε το υπόλοιπο σχεδόν 59,40%.

Δηλαδή θα έχει απέναντι του ο Μητσοτάκης τα 2/3 των ψηφισάντων και φυσικά μία Βουλή με οκτώ κόμματα.

Κακώς ειπώθηκε ότι ο Μητσοτάκης θα ‘ ναι χωρίς αντίπαλο στην Βουλή. Θα έχει άλλα επτά κόμματα απέναντι και την συντριπτική πλειοψηφία όλης της κοινωνίας η οποία θα υποφέρει πάρα πολύ από την Ακρίβεια, την Φτώχεια, την Ανεργεία και την Αισχροκέρδεια.

Εκτός από τον συντετριμένο Σύριζα με 17,8% από την στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ με 11,97% και το ανεβασμένο Κ.Κ.Ε 7,68% θα έχει αντίπαλο τρία κόμματα της Δεξιάς, Σπαρτιάτες 4,67%, Ελληνική Λύση με 4,45% την Νίκη με 3,7%  και την αριστερή Πλεύση Ελευθερίας με 3,17%.

Για πρώτη φορά, από την μεταπολίτευση, η ψευτοκεντροδεξιά του Μητσοτάκη θα έχει στα νώτα της τρία δεξιά κόμματα.

Τα τρία αυτά κόμματα, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη, που τα έλεγε ο Μητσοτάκης «ντεμέκ πιστοί» και Ντεμέκ πατριώτες» έχουν αθροιστικά το 13% του εκλογικού συστήματος, ποσοστό όχι ευκαταφρόνητο.

Το να ελεεινολογούν τα κόμματα αυτά και τους πολίτες, που τα ψήφισαν, είναι αντιδημοκρατικό και όχι ηθικό.

Το μονοπώλιο της Δημοκρατίας δεν το έχει κανένας και προπάντων εκείνοι που ζουν με την δική τους διαταραγμένη φαντασία.

Όλοι οι Έλληνες που σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και εκλέγονται από τον Λαό είναι στο Δημοκρατικό τόξο και με την έγκριση του Αρείου Πάγου.

Η Ν.Δ. του Μητσοτάκη, που δεν είχε ούτε εθνικό λόγο, ούτε χριστιανική χροιά, στο πρόγραμμα της και στην πολιτική της, εάν συνεχίσει την ίδια γραμμή, θα δει περισσότερους ψηφοφόρους να μετακινούνται στα Δεξιά κόμματα.

Το σύνθημα «κλίνατε επί δεξιά» το γνωρίζει ο Μητσοτάκης με την «πολύχρωμη» και «μπολιασμένη» κυβερνητική κουρελού;

Το να ανεβάζεις από 3% σε 5% το ποσοστό εισόδου στην Βουλή δεν λύνεις το πρόβλημα. Η λίγο αστεία δήλωση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι «αξίζει όσο εκατό βουλευτές μόνη της» φωτογραφίζει την αποκαρδιωτική κατάσταση του Ελληνικού κοινοβουλίου.

Με βουλευτές «κότες» δεν θα έχεις ποτέ ούτε Δημοκρατία, όύτε Δικαιοσύνη, ούτε Πρόοδο.

Η σύνθεση της κυβέρνησης με 20 εξωκοινοβουλευτικούς, που δεν πήραν ούτε μία ψήφο, δείχνει τον … οδικό χάρτη, που θα ακολουθήσει ο Μητσοτάκης.

Από την στιγμή που ο Λαός τον φόρεσε την χλαμύδα του « Αυτοκράτορα», με το αποτέλεσμα της δεύτερης κάλπης , τώρα θα τον … λουσθεί.

Παρά τους τριγμούς, στον εσωτερικό της Ν.Δ. με την σύνθεση της κυβέρνησης, κανένας δεν τολμάει να βγάλει … άχνα.

Όλοι οι βουλευτές, που δεν υπουργοποιήθηκαν … πλακώνουν σαν τον … λαγό στα γιατάκι και απαξιώνουν και τα πολιτικά τους … παντελόνια.

«Ο κύβος ερρίφθη» και απομένει να δούμε τα έργα και τις ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χωρίς να θέλει η κοινωνία να γίνει «μάντης κακών ειδήσεων» όπως έλεγε ο Αγαμέμνονας τον μάντη Κάλχα στην Ιλιάδα, η κοινωνία τονίζει πώς τα δύσκολα είναι πίσω και έρχονται.

Κυβέρνηση με περίπου 63 Υπουργούς και Υφυπουργούς θα είναι δισκίνητη και αναποτελεσματική.

Το μόνο… παρήγορο είναι ότι ο Μητσοτάκης, με τα δεκάδες κυβερνητικά στελέχη, πήρε στο Μαξίμου τον Πίνατ δηλ. τον σκύλο του, για να κάνει … παρέα με την… Καλυψώ, την γάτα της Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Φιλόζωοι είναι. Φιλάνθρωποι και Φιλλέληνες είναι;

Το να αγαπάς τα ζώα είναι καλό. Το να αγαπάς όμως, τους Έλληνες και την Πατρίδα είναι το παν.

Πάντως ο Μητσοτάκης συμφώνησε με τον Ερντογάν να συναντηθεί στο Βίλνιους, αρκεί να μην έχουν, ως μενού τις Πρέσπες του Αιγαίου.

Ο Λαός ελπίζει, ότι θα λυθούν τα προβλήματα που τον εδημιούργησαν οι πολιτικοί. Η κυβέρνηση δίνει υποσχέσεις.

Το μέλλον θα δείξει αν το καράβι που λέγεται Ελλάδα πάει προς τα … βράχια ή αν θα βρει απάνεμο λιμάνι.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τον καύσωνα

Απόφαση Υπουργείου Εργασίας για παύση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους λόγω καύσωνα …
Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Συνάντηση Αριστοτέλη Σπάνια με τον δήμαρχο Καρδίτσας για κρίσιμα ζητήματα του Δήμου

Ο Βουλευτής Αριστοτέλης Σπάνιας δεσμεύεται να προωθήσει τα προβλήματα του Δήμου Καρδίτσας στην κυβέρνηση …
Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Επίσκεψη Πολωνού Επισκόπου στην Κατερίνη

Το διήμερο 14-15 Ιουλίου επισκέφθηκε την Κατερίνη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σούπρασλ κ. Ανδρέας, Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας …
Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …