Έμαθαν πρώτες βοήθειες στον Άγιο Βησσαρίωνα Πύλης

Στάση στον Άγιο Βησσαρίωνα του Δήμου Πύλης έκανε την Τρίτη 4 Ιουλίου, ο ιδιαίτερα επιτυχημένος κύκλος σεμιναρίων με τίτλο «παροχή πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ  και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED)»

Εμπνευστής της στοχευμένης αυτής δράσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κ. Χαρά Καλιώρα, που υλοποιείται σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας / παράρτημα Τρικάλων.

Εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ ήταν οι κυρίες Γουγά Ζωή και Παπαευθυμίου Ιωάννα και ο κύριος Μίχος Γεώργιος.

Έτσι το μήνυμα «η γνώση στην  παροχή πρώτων βοηθειών  σώζει θύματα υπό κατάρρευση και είναι ιδιαίτερα σημαντική» συνεχίζει να ακούγεται δυνατά από κάθε μεριά του Δήμου Πύλης.

Πολύτιμοι αρωγοί στην πραγματοποίηση του άκρως επιτυχημένου εκπαιδευτικού σεμιναρίου ήταν η Τοπική Κοινότητα Αγίου Βησσαρίωνος και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνος.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αγίου Βησσαρίωνος κ. Αντώνιος Πατσιαούρας,  ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνος Πρεσβύτερος Πατέρας Βασίλειος Πανάγος,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Πύλης κ. Γιώργος Τσαρούχας  και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνος κ. Κατερίνα Σουλιώτη.

Η  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  κ. Χαρά Καλιώρα στο χαιρετισμό της στάθηκε στη καθολική αποδοχή από τους δημότες του Δήμου Πύλης του συγκεκριμένου κύκλου σεμιναρίων, την πλούσια ηλικιακή διαστρωμάτωση  των συμμετεχόντων που δείχνει και το ανεπτυγμένο αίσθημα υπευθυνότητας των πολιτών, αναφέρθηκε στο ολοκληρωμένο πλάνο της γεωγραφικής κάλυψης όλου του δήμου και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ / παράρτημα Τρικάλων για τη χαρισματική μετάδοση της γνώσης.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συμμετείχε στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. συμμετείχε στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, συμμετείχε, ως επίσημο προσκεκλημένος, στην παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2024 …
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Μονόδρομος η παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Σε άμεσο κίνδυνο επιβολής υψηλών προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα …
Συνεχίζονται οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ του Δ. Τρικκαίων με voucher μέσω ΕΕΤΑΑ

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους γονείς και κηδεμόνες ότι υποδέχεται και το σχολικό έτος 2024-25 παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και …