Έμεινε μεσοπέλαγα σκάφος που μετέφερε άρρωστο μωρό από την Αλόννησο στο Νοσοκομείο Βόλου!

Μια ατέλειωτη περιπέτεια πέρασε ένα βρέφος ενός έτους στην Αλόννησο, όταν μετέβη χθες το βράδυ στις 11 στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και εκεί η γιατρός έκρινε πως πρέπει να γίνει η διακομιδή του στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το πλωτό ασθενοφόρο ήταν εκτός λειτουργίας, όμως είπε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο αντιδήμαρχος Αλοννήσου κ. Φλωρούς και κλήθηκε ιδιωτικό σκάφος από τη Σκόπελο που παρέλαβε το μωρό και τη μητέρα του. Το σκάφος όμως ακινητοποιήθηκε έξω από τη Σκιάθο.

Στο σημείο έφτασε σκάφος του λιμενικού και μετέφερε το μωρό, τη μητέρα και τη γιατρό στο Νοσοκομείο Βόλου. Από τις 11 το βράδυ που το μωράκι έφτασε στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, κατέληξε να φτάσει στον Βόλο στις 5 το πρωί!

«Η ασφάλεια αφορά όλους μας και δεν ξέρουμε ποτέ πότε θα χρειαστούμε κι εμείς κάποια διακομιδή», σχολίασε ο κ. Φλωρούς και σημείωσε ότι έχουν γίνει προσπάθειες στο θέμα των διακομιδών και της ασφάλειας, όμως πρέπει να εξεταστεί εκ νέου το ζήτημα ποιο ιδιωτικό σκάφος είναι αξιόπλοο και ποιο δεν είναι.

Ο αντιδήμαρχος του νησιού επεσήμανε ότι το ασθενοφόρο του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, καθώς εξαιτίας της κατηγορίας του, αφού δεν είναι Κέντρο Υγείας, δικαιολογεί μία μόνο βάρδια. Τις επόμενες ημέρες και ώρες αναλαμβάνουν δράση ο κ. Φλωρούς, ο οποίος είναι και εθελοντής οδηγός ασθενοφόρου και εργάζεται στην Πυροσβεστική, αλλά και ο Δήμαρχος κ. Βαφίνης.

Σε ότι αφορά στη στελέχωση του Ιατρείου, ο κ. Φλωρούς τόνισε ότι οι γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και αυτή τη στιγμή υπηρετεί ένας διευθυντής, ένας οδοντίατρος, ένας αγροτικός γιατρός, δύο νοσοκόμες και μία παρασκευάστρια. Επιπλέον κάθε Πέμπτη και Παρασκευή επισκέπτεται την Αλόννησο η Διευθύντρια του ΚΥ Σκοπέλου, που είναι παιδίατρος.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή