Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κόκκαλης με αμβυκούχους: Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στους διήμερους παραγωγούς τσίπουρου

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ότι με τη νέα νομοθεσία δίνει «τη χαριστική βολή στους διήμερους παραγωγούς τσίπουρου» άσκησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με αμβυκούχους από τις περιοχές της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αμβυκούχων Ελασσόνας κ. Χρήστο Βογιατζή, τον πρόεδρο των Αβυκούχων Τυρνάβου κ. Αντώνη Τσικριτσή και το μέλος του Συλλόγου Αμβυκούχων Τυρνάβου κ. Θοδωρή Περιλή.

Όπως τόνισε ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στους διήμερους παραγωγούς τσίπουρου. Αφού αφαίρεσε πριν από λίγους μήνες τη δυνατότητα στους αμβυκούχους – διήμερους παραγωγούς να ονομάζουν το προϊόν τσίπουρο (προϊόν απόσταξης εφεξής), έρχεται τώρα το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων με εγκύκλιο, να εισάγουν νέους και αναπάντεχους περιορισμούς που ξεκάθαρα αποθαρρύνουν τους αμβυκούχους και τους παραγωγούς από τη συμμετοχή τους στην παραδοσιακή διήμερη απόσταξη. Τούτο, συμβαίνει μέσω της έμμεσης κατάργησης των ίδιων των αδειοδοτημένων και ογκομετρημένων αμβύκων τους και με την επιβολή παράλογων απαγορεύσεων που καθιστούν τη διαδικασία απόσταξης επισφαλή για την υγεία και το περιβάλλον, αλλά και λιγότερο αποδοτική για την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Αλήθεια, η μεγάλη και συστηματική ποτοποιεία έχει τις ίδιες απαγορεύσεις με αυτές που εισάγει η πολιτεία σήμερα για τους διήμερους αμβυκούχους; Άμεσα θα ζητήσω την ανάκληση της συγκεκριμένης εγκυκλίου με σχετική ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών. Οι διήμεροι έχουν δίκιο και πρέπει να επιβιώσουν».

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή