Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εμμονή στον παραλογισμό…κατεδάφισης Κ. Υγείας Μουζακίου

Του Αστέριου Βασιλάκου
Γραμματέα Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Συμβούλου Κοινότητας Μουζακίου

Αγαπητοί Πολίτες

Αμετακίνητοι παραμένουν, «οι αρμόδιοι της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας» στην αδιανόητη και αναιτιολόγητη απόφασή τους για κατεδάφιση ολόκληρου! του Κ. Υγείας Μουζακίου παρά το γεγονός ότι, ήδη έχουν προχωρήσει εργασίες και δαπάνες! αντιστήριξης και προστασίας του εναπομείναντος τμήματος, το οποίο σύμφωνα με δύο (2) Εκθέσεις ειδικών έχει «στατική επάρκεια» με δυνατότητα επισκευής, ενίσχυσης και ασφαλούς επανάχρησης!


Αντί λοιπόν οι ιδιοκτήτες του κτηρίου να το παραχωρήσουν ως είχαν υποχρέωση ασφαλή και λειτουργικό στο Δήμο Μουζακίου, προχώρησαν αντίθετα σε περίεργες, ανήκουστες και επιζήμιες αποφάσεις, ενστάσεις και άσκοπες δαπάνες δημοσίου χρήματος.

Μόλις απερρίφθη η ένστασή τους στο Νομό Καρδίτσας, υπέβαλλαν εκ νέου αίτημα για αυτεπάγγελτο έλεγχο επικινδυνότητας! στην Α.Δ.Θ.Στ.Ε με καινούργια «Ένσταση και μελέτη Εταιρείας, συγκρότησαν δε και επιτροπή… για ανάδειξη αναδόχου, που θα αναλάβει άκουσον-άκουσον, την έκδοση άδειας κατεδάφισης!!!» του κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Άμεσα βγήκαν οι Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και η κατακύρωση στον ανάδοχο ιδιώτη Πολιτικό μηχανικό και στις 28/4/2021 ήρθε η «Απόφαση! ότι το κτίριο είναι επικίνδυνο! από στατικής και δομικής άποψης και άμεσα κατεδαφιστέο!!».

Αξία έχει στην απόφαση η παντελής έλλειψη αναφοράς και τεκμηρίωσης! σε αποτελέσματα αυτοψίας, εκθέσεις και επιτόπιους ελέγχους, ενώ αντίθετα δημιουργεί ερωτηματικά και ανησυχία η επίκληση στο «πιθανόν, στο φαίνεται!» και σε συμπεράσματα που στηρίζονται σε μελέτη της «Εταιρείας» η οποία συμπεριλαμβάνεται στην προαναφερόμενη νέα Ένσταση!

Καλούμε το Δήμο Μουζακίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας να προστατέψουν το Δημόσιο Συμφέρον απέναντι στην ανεξήγητη «μανία των ιδιοκτητών για κατεδάφιση!», γεγονός το οποίο πρέπει άμεσα να διερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα της συντεταγμένης Πολιτείας.

Οι υπεύθυνοι για το κτήριο Κ.Υγείας Μουζακίου οφείλουν να δώσουν δημόσια απαντήσεις και να «ελεγχθούν για το σκάνδαλο» των αυθαίρετων, χωρίς άδεια και νόμιμη προϋπόθεση, εργασιών προετοιμασίας κατεδάφισης και αδιαφανούς καθαίρεσης, απομάκρυνσης και καταστροφής Πορτών, Παραθύρων, Κουφωμάτων, συσκευών, Αρχειακού, Γραφειακού, Τηλεπικοινωνιακού, Υγειονομικού, Υλικού, Εξοπλισμού, κ.ά. «Όλα στο Φως».-

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διάσωσης κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου

 

 

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή