Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εν αναμονή της β’ δόσης της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές

Στον απόηχο της πρώτης δόσης της πληρωμής της ενίσχυσης για τις ζωοτροφές και των διαμαρτυριών κτηνοτρόφων ότι έμειναν εκτός της αποζημίωσης, το ΥπΑΑΤ ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Ήδη, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή του ποσού των 85,9 εκατ. ευρώ για την αγορά ζωοτροφών σε 65.974 κτηνοτρόφους, ενώ αναμένεται και η πληρωμή της δεύτερης δόσης, περί τα 3,1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΥπΑΑΤ, αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη η ολοκλήρωση της διαδικασίας:

  • εξειδίκευσης των κριτηρίων της πολλαπλής συμμόρφωσης που σχετίζονται μόνο με ευρήματα περιβαλλοντικού χαρακτήρα και συνδέονται κατευθείαν με την επιλεξιμότητα του μέτρου, καθώς και
  • αξιολόγησης των ενστάσεων, ώστε να ακολουθήσει η συμπληρωματική πληρωμή των δικαιούχων που είναι επιλέξιμοι, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του θεσμικού πλαισίου.

Πάντως, σύμφωνα με το ΣΕΚ, στους κτηνοτρόφους που έχουν αποκλειστεί από την πληρωμή, περιλαμβάνονται αυτοί που παρότι πληρούν τα κριτήρια δεν πληρώθηκαν για διάφορους λόγους (διαφορά στον βασικό ΚΑΔ, άλλη γεωργική δραστηριότητα παρουσίασε μεγαλύτερο τζίρο έστω και 1 ευρώ, νεοεισερχόμενοι στον κλάδο, ζώα  που μεταβιβάστηκαν κλπ), ενώ υπάρχουν και κτηνοτρόφοι που αποκλείονται για άγνωστους λόγους ενώ διαθέτουν τον απαιτούμενο τζίρο.

Οι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι

Ξεχωριστά εξετάζονται οι περιπτώσεις νεοεισερχόμενων στο επάγγελμα κτηνοτρόφων, όσων δηλαδή έκαναν έναρξη εργασιών το 2021.

Το γεγονός πως αυτοί δεν εμφανίζουν εισόδημα από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες στην εφορία το έτος 2020 είχε ως συνέπεια να βρεθούν εκτός των πινάκων και να μη δικαιούνται τις ενισχύσεις.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή