ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Εν μέσω κυκλώνα οι Τρικαλινοί λογιστές

17 Jan 2023

Σε εκκρεμότητα πλατφόρμες, λογιστικές διαδικασίες αλλά και χρόνια προβλήματα του κλάδου

Η πανδημία πέρα από τους κλάδους διαχείρισής της, δεν έδωσε «χάρη» και σε έναν ακόμη: αυτόν των λογιστών.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι συνθήκες πολέμου που γεννήθηκαν από τον κορονοϊό, επηρέασαν μια σειρά επαγγελματικών κλάδων. Πέρα από τα υγειονομικά επαγγέλματα που κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας, υπάρχει ένας ακόμη κλάδος που όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζοντας ακατάπαυστα μέχρι σήμερα, έκλεισαν αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να βγάλουν άκρη μέσα σε έναν κυκλώνα εγκυκλίων και συνθήκες αβεβαιότητας.

Όπως αναφέρει στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών ν. Τρικάλων Θωμάς Γρηγορίου, όλο αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι του κλάδου βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στις θέσεις τους, εξυπηρετώντας τις διαδικασίες στήριξης για πολίτες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Γρηγορίου, αρκετοί συνάδελφοί του μη μπορώντας να αποφύγουν τις κοινωνικές επαφές νόσησαν και έχασαν επίσης αρκετοί τη ζωή τους.

Οι ενισχύσεις βέβαια που δόθηκαν στον κλάδο των λογιστών κατά την περίοδο της πανδημίας για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες και το αυξημένο κόστος λειτουργίας, ήταν ανύπαρκτες και περιορίστηκαν σε ένα ποσό για μια υποτιθέμενη αναβάθμιση των υπολογιστικών συστημάτων που όμως δεν ανταποκρινόταν σε καμία περίπτωση στο πραγματικό κόστος που κλήθηκαν να καλύψουν.

Με την επιστροφή στην «κανονικότητα» τα my data και e-ergani, ήρθαν να προσθέσουν επιπλέον επιβάρυνση ενώ η πολιτεία δεν φρόντισε ούτε καν την πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων.

Κάτι που το ανέλαβαν και αυτό οι λογιστές. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στις πλατφόρμες παραμένουν με ενδεικτικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι εκκρεμότητες του 2021.

Γενικότερα, η ψηφιακή εποχή στα φορολογικά και όχι μόνο, βάζουν στο επίκεντρο τον κλάδο των λογιστών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Άδειος αυτοκινητόδρομος Ε65 στα Τρίκαλα με φόντο τα βουνά, καλοκαίρι 2025

Άδειασαν τα Τρίκαλα – Ο καύσωνας «σάρωσε» τους δρόμους

Πρωτόγνωρες εικόνες ερήμωσης στην πόλη και στον E65 – Όλοι… διακοπές ή σε δροσιά, μόνο ο υδράργυρος στους δρόμους …
Κινηματογραφική φωτογραφία τύπου νουάρ: Μια ξανθιά γυναίκα κάθεται σοβαρή σε τραπέζι καφετέριας, με φάκελο γεμάτο χαρτονομίσματα μπροστά της. Η ατμόσφαιρα είναι σκοτεινή, γεμάτη ένταση, με χαμηλό φωτισμό, δραματικές σκιές και θολό φόντο που ενισχύει την αίσθηση μυστικότητας και απειλής.

Όταν η “ανεξαρτησία” γίνεται εργαλείο εκβιασμού – Ποιος πραγματικά υπηρετεί την κοινωνία;

Ο ρόλος των τοπικών μέσων και η λεπτή γραμμή μεταξύ ενημέρωσης, επιρροής και συναλλαγής …
Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Αγιαμονιώτης ποταμός: Από τα μεγάλα όνειρα στις… ζούγκλες βλάστησης – Η πραγματική εικόνα του 2025

Πού σταματούν οι μακέτες και ξεκινά η εγκατάλειψη – Ο Αγιαμονιώτης δίπλα στο πιο ζωντανό στέκι των Τρικάλων …
Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Σύλληψη ιδιοκτήτη ενημερωτικής σελίδας και ραδιοφώνου στον Βόλο για εκβιασμό της Ζέτας Μακρή – Πώς στήθηκε η αστυνομική επιχείρηση

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παγιδευμένους διαλόγους συνελήφθη επιχειρηματίας ΜΜΕ για εκβιασμό βουλευτή – Το χρονικό της υπόθεσης …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.