Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εν μέσω κυκλώνα οι Τρικαλινοί λογιστές

Σε εκκρεμότητα πλατφόρμες, λογιστικές διαδικασίες αλλά και χρόνια προβλήματα του κλάδου

Η πανδημία πέρα από τους κλάδους διαχείρισής της, δεν έδωσε «χάρη» και σε έναν ακόμη: αυτόν των λογιστών.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι συνθήκες πολέμου που γεννήθηκαν από τον κορονοϊό, επηρέασαν μια σειρά επαγγελματικών κλάδων. Πέρα από τα υγειονομικά επαγγέλματα που κλήθηκαν να σηκώσουν το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας, υπάρχει ένας ακόμη κλάδος που όλο αυτό το διάστημα, συνεχίζοντας ακατάπαυστα μέχρι σήμερα, έκλεισαν αμέτρητες ώρες προσπαθώντας να βγάλουν άκρη μέσα σε έναν κυκλώνα εγκυκλίων και συνθήκες αβεβαιότητας.

Όπως αναφέρει στο Trikalanews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων και Φοροτεχνικών ν. Τρικάλων Θωμάς Γρηγορίου, όλο αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι του κλάδου βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα στις θέσεις τους, εξυπηρετώντας τις διαδικασίες στήριξης για πολίτες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Γρηγορίου, αρκετοί συνάδελφοί του μη μπορώντας να αποφύγουν τις κοινωνικές επαφές νόσησαν και έχασαν επίσης αρκετοί τη ζωή τους.

Οι ενισχύσεις βέβαια που δόθηκαν στον κλάδο των λογιστών κατά την περίοδο της πανδημίας για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες και το αυξημένο κόστος λειτουργίας, ήταν ανύπαρκτες και περιορίστηκαν σε ένα ποσό για μια υποτιθέμενη αναβάθμιση των υπολογιστικών συστημάτων που όμως δεν ανταποκρινόταν σε καμία περίπτωση στο πραγματικό κόστος που κλήθηκαν να καλύψουν.

Με την επιστροφή στην «κανονικότητα» τα my data και e-ergani, ήρθαν να προσθέσουν επιπλέον επιβάρυνση ενώ η πολιτεία δεν φρόντισε ούτε καν την πλήρη ενημέρωση των επιχειρήσεων.

Κάτι που το ανέλαβαν και αυτό οι λογιστές. Επιπλέον, οι καθυστερήσεις στις πλατφόρμες παραμένουν με ενδεικτικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή καλύπτονται οι εκκρεμότητες του 2021.

Γενικότερα, η ψηφιακή εποχή στα φορολογικά και όχι μόνο, βάζουν στο επίκεντρο τον κλάδο των λογιστών.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή