ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ «ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΑΠΟΘΕΣΗΣ … ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ»

Αγαπητοί Συμπολίτες

Όπως καταγγέλθηκε και όπως βλέπετε στις επισυναπτόμενες ΦΩΤΟ, το οικόπεδο του κληροδοτήματος Ανδρέου στο Μουζάκι, στον Ανατολικό Περιφερειακό και στη θέση «Κορομηλιά» μετατράπηκε πρόσφατα σε Χ.Α.Δ.Α  με ανεξέλεγκτη, επικίνδυνη και αυθαίρετη απόρριψη και απόθεση Αποβλήτων απόξεσης ασφάλτου και σκυροδέματος(ΑΕΚΚ).

Δεν γνωρίζουμε εάν αυτοί που το έπραξαν είχαν και τη σχετική έγκριση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Κεφαλαίου Αυτοτελούς Διαχείρισης (Δ.Σ Μουζακίου), «για να μεταφερθούν εκεί τα ΑΕΚΚ από το πρόσφατο έργο της ασφαλτόστρωσης σε  τμήματα των οδών Α. Βασιλείου και Γ. Καραϊσκάκη στο Μουζάκι».

Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι, για τα ΑΕΚΚ υπάρχει υποχρέωση υποβολής στοιχείων διαχείρισης αποβλήτων, σύμβαση συνεργασίας με εγκεκριμένο σύστημα ανακύκλωσης, μεταφορά σε αποδεκτούς χώρους και Βεβαίωση Εναλλακτικής Διαχείρισης από εγκεκριμένο ΣΣΕΔ. Γι αυτό και προκειμένου να προστατευτούν οι Πολίτες και το Περιβάλλον, άμεσα θα πρέπει να απομακρυνθούν τα Απόβλητα και να αποκατασταθεί ο χώρος από την οπτική, αισθητική και περιβαλλοντική ρύπανση, μόλυνση και υποβάθμιση. Με βάση δε τις αρχές που διέπουν τη διαχείριση των ΑΕΚΚ, «ευθύνη, πρόληψη και συνυπευθυνότητα για ποιότητα ζωήςκαι υγείας, προκύπτει υποχρέωση επιβολής κυρώσεων για όλους τους υπεύθυνους διαχειριστές έργου και τυχόν…επίβλεψης», καθ ότι,«Ο ρυπαίνων Πληρώνει…».-

 

Μουζάκι  08/12/2020

Αστέριος Βασιλάκος

Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου– Παμίσου– Ιθώμης Ν. Καρδίτσας

Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή