Άρθρα – ΑπόψειςΔιαβάστε επίσης

Ενα χρόνο σχεδόν μετά τις πλημμύρες, η περιφέρεια δεν έχει αποκαταστήσει τη γκρεμισμένη γέφυρα στο δρόμο για τα Στουρναραίικα Τρικάλων!!!

20 Aug 2024

 

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καταγγέλει την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, γιατί ένα σχεδόν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, κατά τις οποίες είχε καταστραφεί και η γέφυρα που συνέδεε τα Τρίκαλα με τα Στουρναραίικα και στην συνέχεια το Νομό Αρτας, δεν την έχει αποκαταστήσει ακόμα και η συγκοινωνία γίνεται μέσω μιας πρόχειρης και επικίνδυνης κατασκευής (τοποθέτηση ορισμένων τσιμεντοσωλήνων στην κοίτη του ρέματος και πρόχειρο μπάζωμα απο πάνω).

Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή Αγοραστού, καυχιόταν ότι η συγκοινωνία μεταξύ Στουρναρέικων – Πύλης – Τρικάλων, αποκαταστάθηκε μετά την πλημμύρα με μια γέφυρα «Μπέλευ» που παρέδωσε ο στρατός λίγες ημέρες μετά τις πλημμύρες.

Αυτή η γέφυρα «Μπέλευ», όμως δεν τοποθετήθηκε πάνω στα βάθρα της προηγούμενης που καταστράφηκε, γιατί αυτά είναι ψηλότερα απο το επίπεδο του δρόμου ένθεν και ένθεν του σημείου των βάθρων.

Και ενώ οι κάτοικοι και οι επισκέπτες περίμεναν η νέα περιφερειακή αρχή Κουρέτα, ότι θα προχωρούσε στην πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών και στην τοποθέτηση της γέφυρας «Μπέλευ», στον καθαρισμό του ρέματος απο την πάνω πλευρά του, αυτό δεν έγινε, αντιθέτως απομακρύνθηκε και η γέφυρα «Μπέλευ» απο το σημείο.

Ετσι είναι σχεδόν ένα χρόνο μετά την πλημμύρα, τα βάθρα που υπήρχε η γέφυρα και απ’ αυτήν την τρομερή διάβαση, γίνεται η συγκοινωνία για Στουρναραίικα και Νομό Αρτας!

20240601_144637

20240601_144545

Αυτές είναι οι γρήγορες και σωστές αποκαταστάσεις, για τις οποίες καυχιέται η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, τις οποίες «απολαμβάνουν» οι κάτοικοι των καταστραμένων περιοχών, όπως και των Στουρναραίικων Τρικάλων.

Ενόψει μάλιστα του ερχομού του φθινοπώρου και έντονων βροχοπτώσεων, όλοι καταλαβαίνουμε τι κίνδυνοι υπάρχουν απο την διάβαση αυτή και το ακαθάριστο ρέμα.

Αρκετά με τον εμπαιγμό. Εδώ και τώρα η περιφερειακή αρχή να προχωρήσει στην εγκατάσταση γέφυρας «Μπέλευ» και στην διαμόρφωση ένθεν και ένθεν του δρόμου ώστε να είναι λειτουργική, μέχρι να κατασκευαστεί νέα σύγχρονη και ασφαλής γέφυρα. Ταυτόχρονα να καθαρίσει την πάνω πλευρά του ρέματος, στο σημείο που υπήρχε η γέφυρα και να αποκαταστήσει κανονικά με τεχνικά έργα όλα τα καταστραμένα σημεία του δρόμου, δίπλα στο ρέμα και όχι με μια απλή επιχωμάτωση που κινδυνεύει να σαρωθεί απο την πρώτη νεροκατεβασιά, πριν υπάρχξει κάποιο δυστύχημα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Ομαδική φωτογραφία των ομάδων Κ8 και Κ10 της Ακαδημίας Πυργετού και του Πορταϊκού μετά από φιλικούς αγώνες στο γήπεδο του Δικεφάλου

Δράση για μικρούς πρωταγωνιστές στην Ακαδημία Πυργετού

Η Κ8 και Κ10 της Ακαδημίας Πυργετού έπαιξαν φιλικά με τον Πορταϊκό, ενώ η Κ12 συμμετείχε στην 6η αγωνιστική του …
Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Έφυγε από τη ζωή η Θεοδώρα Βράντζα-Ζαφειριάδου

Την Τρίτη 15 Απριλίου στον Ι.Ν. Αγίου Κοσμά Αιτωλού η κηδεία της 70χρονης Τρικαλινής …
Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Ταχύρρυθμο σεμινάριο για επαγγελματίες μελισσοκόμους στην Καλαμπάκα

Από 23 έως 25 Απριλίου 2025 στο Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» – Απαραίτητο το μελισσοκομικό βιβλιάριο …
Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Από αναβολή σε αναβολή ο 2ος όμιλος της Γ’ Εθνικής

Τελειωμό δεν έχουν οι αναβολές στον 2ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όπου συμμετέχει και ο ΑΟ Τρίκαλα …
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.