Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα χρόνο τώρα κάναμε μια τρύπα στο νερό

Η κυβέρνηση μετά την επιτυχημένη διαχείριση του πρώτου κύματος κορωνοϊού τον περασμένο Μάρτιο, επαναπαύθηκε στις δάφνες της και έκτοτε δεν έκανε τίποτε για να προλάβει το κακό που ερχόταν, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των ειδικών για δεύτερο και τρίτο κύμα.

Με τα σπασμωδικά και αναποτελεσματικά μέτρα που έπαιρνε κάθε λίγο και λιγάκι, κατάφερε, να διαλύσει τους μικρομεσαίους, προκαλώντας το θάνατο του εμποράκου.

Συνέθλιψε τους ελευθεροεπαγγελματίες, όπως για παράδειγμα τους δικηγόρους, οι οποίοι έχουν να παραστούν σε δίκη εδώ και μήνες και κατάντησαν πένητες και επαίτες.

Ο καλλιτεχνικός κόσμος εξαθλιώθηκε με τα θέατρα κλειστά εδώ και ένα χρόνο.

Ο κόσμος εκπαιδεύεται να ζει με τα 534€, όποτε αυτά δίνονται. Όσοι κλείνουν τις επιχειρήσεις τους καλούνται να τα βγάλουν πέρα, όταν τους εγκρίνουν για να πάρουν τα 500 ή 1.000 ευρώ της επιστρεπτέας προκαταβολής, όπου τα μισά είναι υπό τη μορφή κρατικού δανείου.

Οι χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι θα πρέπει να βολευτούν με τα 364 και 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης, αντί για την προσωρινή που δίνονταν και έφτανε το 70 – 80% της κανονικής.

Και οι επιδημιολόγοι το βιολί τους. Κάθε λίγο και λιγάκι, ανακοινώνουν και νέα μέτρα της συμφοράς, κάνοντας λάστιχο τα ήδη τεντωμένα εύρα της κοινωνίας και δε λένε να δουν το πρόβλημα κατάματα.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συνεχίζουν στους ίδιους ρυθμούς, όπως και πριν την πανδημία. Κόσμος συνωστίζεται στις στάσεις τις ώρες αιχμής γιατί δεν λέει να ξεκουνήσει από τη θέση του ο υπουργός εταφορών και να αναλάβει δράση.

Συμπεριφέρεται λες και είναι υπουργός σε άλλη χώρα, που όλα δουλεύουν ρολόι και δεν εμφανίζουν οι στάσεις συνωστισμό. Τώρα εμφανίστηκε άλλος πρόθυμος, ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου, ο οποίος μας είπε πως δεν κολλάει ο ιός στα λεωφορεία.
Αυτή είναι νέα θεωρία που βολεύει κάποιους να φέρει και τη βούλα των ειδικών, τρομάρα τους.

Σοβαρά τώρα πιστεύουν πως με τις ανοησίες που αποφάσισαν να μας επιβάλλουν, θα περιορίσουν το φαινόμενο της έξαρσης του ιού; Στ’ αλήθεια φαντάζονται πως το πρόβλημα θα λυθεί αν πάει ο άλλος στο super market που βρίσκεται μέχρι δυο χιλιόμετρα από το σπίτι του, αντί για ένα άλλο που μπορεί να είναι στα τρία χιλιόμετρα;

Θα εξαφανιστεί ο ιός αν θα κάνει τη βόλτα του έξω από το σπίτι του περιφερόμενος ως τρελός γύρω από το τετράγωνο της κατοικίας του, αντί να βρεθεί σε ένα άλσος με το σύντροφό του ή με το παιδί του, το ποίο μπορεί να απέχει κάποια απόσταση και θα τη διένυε με το αυτοκίνητο;

Και στους χώρους δουλειάς, που δεν εφαρμόζεται η τηλεργασία, ποιος κάνει ελέγχους; Γιατί εκεί εμφανίζονται τα περισσότερα κρούσματα μετά τα μέσα μεταφοράς και τα σχολεία.

Μια τόσο μεγάλη ομάδα επιστημόνων, θα περίμενε κανείς να στύβει το μυαλό της για να προτείνει σοβαρά και αποτελεσματικά μέτρα και όχι να μοιάζει με παιδικό διαγωνισμό για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη κοτσάνα απλά και μόνο για να βολεύει την κυβέρνηση προκειμένου να μην αναλάβει κι αυτή τη φορά τις τεράστιες ευθύνες που έχει, γι’ αυτό το φιάσκο που έπαθε.

Όσο για τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, νομίζω πως οι ανέμελες μέρες με τα χαμόγελα και τους αυτοθαυμασμούς, τελείωσαν και ήρθε η ώρα της κρίσης. Να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για τις άστοχες εκτιμήσεις και τα λάθος μέτρα που λαμβάνουν, καταστρέφοντας τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες και προσθέτοντας στο καλεντάρι του θανάτου, καθημερινά δεκάδες νεκρούς συμπολίτες μας, από ανικανότητα και υπερβολική έπαρση.

Φτάσαμε στο σημείο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του και να μας πει ο υπουργός υγείας και οι υφυπουργός του, γιατί δεν έκαναν τίποτα εδώ κι ένα χρόνο για να εξασφαλίσουν τις μονάδες εντατικής θεραπείες που υπόσχονταν γι’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που όλοι έλεγαν πως φτάνει.

Την ώρα ετούτη, συμπολίτες μας που χρειάζονται ΜΕΘ δεν τη βρίσκουν και μένουν σε απλά κρεβάτια νοσηλείας, περιμένοντας ένα θαύμα ή το θάνατο.

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή