Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα έργο για τις φθορές που προκάλεσε άλλο έργο…

Αχαρτογράφητη σε πολλά σημεία η «υπόγεια» πόλη των Τρικάλων

Παρακολουθώντας κανείς τα έργα που γίνονται στην πόλη, όχι μόνο αυτό το διάστημα, αλλά διαχρονικά, μπορεί να έχει την εικόνα του τι συμβαίνει κάτω από τα οδοστρώματα των Τρικάλων.

Αγωγοί ομβρίων, αγωγοί φυσικού αερίου, αγωγοί δικτύου ύδρευσης, καλώδια τηλεφώνων, οπτικές ίνες και μοιράζονται μοιραία τον ίδιο χώρο.

Πολλές φορές δε, κατά την πραγματοποίηση ενός έργου μπορεί κάποια άλλη όμορη υποδομή να υποστεί ζημιά η οποία αν αναφερθεί από την ομάδα έργου έχει καλώς, αν όχι …αρχίζουν τα δύσκολα. Αυτός είναι και ο λόγος που σε πολλές περιπτώσεις προκύπτουν νέα έκτακτα έργα.

Όπως στην περίπτωση της Γαριβάλδη και των καθιζήσεων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα μιας και από τα «σκαψίματα» που έχουν γίνει μέχρι τώρα, διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν βλάβες σε αγωγούς που επέφεραν με τη σειρά τους καθίζηση του εδάφους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι δρόμοι που είναι αχαρτογράφητοι όσον αφορά τις υποδομές που κρύβουν στο εσωτερικό τους.

Έτσι για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να σκάψει για φυσικό αέριο και να βρεθεί σε αγωγό ομβρίων!

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Trikalanews.gr δρομολογείται έργο χαρτογράφησης της υπόγειας πόλης, ώστε να περιοριστούν τέτοιου είδους ζημιές.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή