Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα καθιστικό…κάτω από τον πλάτανο κι ένα κόμβος στη Ράξα

«Συμμαζεύεται» και ομορφαίνει το χωριό των Τρικάλων

Και το χωριό της Ράξας μπαίνει σε μια διαδικασία ανάπλασης με έργα που αναμένεται από τη μία να το ομορφύνουν, από την άλλη -και αυτό είναι πιο σημαντικό-να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες οδικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Τrikalanews.gr, ένα από τα έργα που ξεκίνησαν ήδη είναι η διαμόρφωση του χώρου στον υπεραιωνόβιο πλάτανο στην καρδιά του χωριού ώστε να αναδειχθεί η μοναδικότητά του αλλά και να προσφέρει ένα σημείο συνάντησης και ανάπαυλας. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο έργων του Δήμου Τρικκαίων, Γιώργο Καταβούτα, θα δημιουργηθεί ένα καθιστικό γύρω από τον πλάτανο με καλαίσθητα παγκάκια, ώστε να μπορούν να τον χαρούν οι κάτοικοι της Ράξας.

Το εξίσου σημαντικό, είναι η κατασκευή κόμβου στην είσοδο του χωριού από την πλευρά των Τρικάλων. Πρόκειται για ένα σημείο όπου δυστυχώς αρκετοί διερχόμενοι οδηγοί αναπτύσσουν ταχύτητα παρά τον κίνδυνο που διατρέχουν. Ήδη έχει εγκριθεί το κονδύλι για την κατασκευή του κόμβου που αναμένεται να διαμορφώσει πιο ασφαλείς συνθήκες για τους οδηγούς. Αξίζει δε να σημειωθεί, ότι εξετάζονται όλες οι δυνατότητες για επιπρόσθετα μέτρα μείωσης της ταχύτητας σε όλο το μήκος του δρόμου προς τη Ράξα μιας και υπάρχουν πολλές αναφορές για κακή οδηγική συμπεριφορά στην περιοχή.

 

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή