Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα μπάχαλο στο ΕΡΓΑΝΗ με τις αιτήσεις για το επίδομα των 800€

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Ο κακός χαμός γίνεται στα λογιστικά γραφεία με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Παλεύουν οι λογιστές με τον παραλογισμό και την προχειρότητα του συστήματος. Καλούνται να δηλώσουν τις επιχειρήσεις για το 800άρι που θα εισπράξουν όσοι έκλεισαν. Να δηλώσουν τους εργαζόμενους για το 800άρι που δικαιούνται εκείνοι, οι οποίοι θα κληθούν με τη σειρά τους να υποβάλλουν τη δική τους αίτηση από πρώτη του μήνα και τέλος να υποβάλλουν το αίτημα οι επιχειρήσεις για τη μείωση ενοικίου.

Απ’ όλες αυτές τις δηλώσεις, οι μόνες που γίνονται δεκτές είναι των εργαζομένων. Για τις επιχειρήσεις, σχεδόν στο σύνολό τους απορρίπτονται, εκτός από τα café bar. Ακόμη και τα εμπορικά που έχουν κλείσει εδώ και καιρό, απορρίπτονται πανηγυρικά. Όσο για το ενοίκιο, ελάχιστοι είναι αυτοί που περνούν επιτυχώς τον έλεγχο.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, ενώ ο κύριος ΚΑΔ εμφανίζεται σωστός, δεν γίνεται δεκτός, ενώ σε άλλες περιπτώσεις που θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις πληγείσες επιχειρήσεις όσες έχουν το βασικό ΚΑΔ αλλά είναι παρακλάδια του, απορρίπτονται κατά κόρον.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να υπάγεται ο ΚΑΔ 9002 που αφορά στις θεατρικές παραγωγές και να αποκλείεται ο ΚΑΔ 9002 1101, που είναι ακριβώς η ίδια δραστηριότητα.

Όλο αυτό το αλαλούμ πρέπει να το δει σοβαρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και να το διορθώσουν. Επίσης είναι παράλογο να αποκλείσουν επιχειρήσεις από το βοήθημα, ενώ είναι σίγουρο πως δεν υπάρχει καμία που να μην έχει πληγεί, μέσα σε αυτή την ολοκληρωτική καταστροφή που ζούμε όλοι μας. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να διαπιστώσει κανείς, πως δεν χωράνε αποκλεισμοί από αυτή τη βοήθεια.  Όλοι πλήττονται και όλοι πρέπει να το πάρουν, τελεία και παύλα.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή