Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ενα Παραμύθι από τα ξένα» στον Μύλο των Ξωτικών

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και το πρόγραμμα HELIOS διοργανώνουν την εκδήλωση «Ένα Παραμύθι από τα ξένα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 15:30, στον Δημοτικό Κινηματογράφο Τρικάλων στον Μύλο Ματσόπουλου, κατά τη διάρκεια του Μύλου των Ξωτικών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει θεατρικά και μουσικά δρώμενα. Μητέρες με τα παιδιά τους θα αφηγηθούν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα παραμύθια από την Ελλάδα, την Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Βουλγαρία και το Ιράκ, μεταφρασμένα και στην ελληνική γλώσσα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να φέρει κοντά πρόσφυγες, μετανάστες με τον τοπικό πληθυσμό της ευρύτερης κοινωνίας, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη όλων των κοινωνικών ομάδων, στηρίζοντας την ένταξή τους μέσα από την διαπολιτισμικότητα των λαών.

Ωφελούμενοι/ες (ευπαθείς ομάδες όπως πρόσφυγες, μετανάστες/τριες, μονογονεϊκές οικογένειες) του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων καθώς και πρόσφυγες – δικαιούχοι του Προγράμματος HELIOS, συμμετείχαν ενεργά, τόσο στην αρχική διαμόρφωση και την εξέλιξη της ιδέας, όσο και στην υλοποίηση αυτής της ξεχωριστής, δημιουργικής εκδήλωσης που υπόσχεται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στο ζεστό, εορταστικό κλίμα των ημερών.

Οι συμμετέχοντες/ουσες – ωφελούμενοι/ες καθοδηγήθηκαν εθελοντικά από την εμψυχώτρια – ηθοποιό και αφηγήτρια κ. Βάσω Γκουγκαρά, τη θεατροπαιδαγωγό του ΚΔΑΠ «OMONOIA» του Δήμου Τρικκαίων κ. Μαρία Μπλούτσου και τη θεατροπαιδαγωγό κ. Αλκηστι Βασιλάκου για την εκμάθηση και παρουσίαση των ρόλων στην εκδήλωση. Η δημιουργία της αφίσας πραγματοποιήθηκε εθελοντικά από τον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ «OMONOIA» του Δ. Τρικκαίων κ. Γιάννη Παπαστάθη.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης θα μοιραστούν δώρα και γλυκίσματα σε όλα τα παιδιά.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Το Πρόγραμμα HELIOS του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ΔΟΜ χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή