Ένα θερμό πολιτικά καλοκαίρι

Το πρόσφατο Συνέδριο των Δελφών (10-15 Μαΐου), που έγινε στο Ζάππειο λόγω πανδημίας, και συνέπεσε με την «ημερομηνία – ορόσημο» επαναλειτουργίας της αποκαλούμενης «βαριάς βιομηχανίας της χώρας», δηλαδή τον τουρισμό, δημιούργησε μια τεχνητή ευφορία για την οικονομική προσαρμογή της Χώρας στις νέες μεταπανδημικές προδιαγραφές. Πλέον, όλοι ξερογλείφονται για ένα πακέτο χρηματοδοτήσεων (υπό όρους), που έχει εξαγγείλει η Κομισιόν. Μάλιστα, οι πάντες κάνουν λόγο «για τεράστια ευκαιρία, που σπάνια δίδεται σε μια χώρα, ν’ αλλάξει το προφίλ της και ν’ ακολουθήσει την διεθνή εξέλιξη». Φυσικά το νομοσχέδιο – λαιμητόμος Χατζηδάκη έρχεται να «κουμπώσει» με όλους τους σχεδιασμούς, αφού κινείται στην τροχιά της «μείωσης του εργασιακού κόστους». Οι εργαζόμενοι οφείλουν να συμπιεστούν – ξεζουμιστούν κι άλλο, να τροποποιηθούν προς το ακόμη χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις, να ψηφιοποιηθεί περαιτέρω το περιβάλλον εργασίας. Αυτά που είδαμε με την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση μέσα στην πανδημία θα πάρουν άλλες, ακόμη πιο πιεστικές, διαστάσεις.

Εισερχόμαστε, λοιπόν, στο θέρος χωρίς να λογαριάζονται πια καθόλου τα λεγόμενα «μπάνια του λαού», όπως έλεγαν κάποτε -σε «άνετες» περιόδους- οι εγχώριοι πολιτικοί. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και δύο άλλα ζητήματα εξόχως σοβαρά, που επίσης αφορούν αυτό το καλοκαίρι. Το πρώτο σχετίζεται με την υφέρπουσα προεκλογική περίοδο και το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες εκλογές. Η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, το σκάνδαλο Παππά θα σύρεται, θα γίνουν προεκλογικές ρυθμίσεις. Οι εισηγήσεις προς τον Μητσοτάκη για προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο πληθαίνουν, όπως πληθαίνουν και οι «προτάσεις» για συγκυβέρνηση. Είτε με την σύμπραξη υπέρβασης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είτε με την «ρεζέρβα» Βελόπουλου. Το δεύτερο αφορά κρίσιμα ζητήματα επί των Εθνικών θεμάτων. Τον Ιούνιο θα έχουμε εξελίξεις στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, συνόδους κορυφής της ΕΕ και συναντήσεις Μπάιντεν – Ερντογάν, καθώς και Κυπριακό, σκοπιανό ζήτημα (που δεν έχει κλείσει), πιθανές τουρκικές έρευνες και γεωτρήσεις σε περιοχές Εθνικής Κυριαρχίας μας, «προσφυγικό», κτλ. Κι όλα αυτά ενώ επίκειται στην ευρύτερη περιοχή ένας μεγάλος γεωπολιτικός αναβρασμός.

Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται να είναι πολιτικά θερμό.

Γιώργος Μισιάκας

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Έφυγε από τη ζωή η Ευαγγελία Αγγελοπούλου

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδελφής και θείας, Ευαγγελίας Νικ. Αγγελοπούλου …
Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Καμίνι η χώρα το επόμενο τριήμερο

Μικρή Υποχώρηση της Θερμοκρασίας από την Επόμενη Εβδομάδα …
To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

To Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε το ψήφισμα των κατοίκων του Βλοχού Καρδίτσας για μετεγκατάστασή

Η μερική ή ολική μετεγκατάσταση είναι θέμα ολοκληρωμένης μελέτης από τα συναρμόδια υπουργεία …