Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένα ξεχωριστό μάθημα στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης»

Μια χρήσιμη εκδήλωση για την στήριξη της Ελληνικής γλώσσας.
 
Στο 3ο Λύκειο Τρικάλων «Οδυσσέας Ελύτης», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μια πολύ χρήσιμη εκδήλωση για την στήριξη της Ελληνικής γλώσσας.
 
Σε μια εποχή που η γλώσσα μας κακοποιείται το «Δίκτυο για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», πρόσφερε μια εξαιρετική εκδήλωση σε ένα διαφορετικό μάθημα γλωσσολογίας – ετυμολογίας σε σχέση με την ελληνική γλώσσα στην Ευρώπη.
 
Ο Ομότιμος Καθηγητής Γλωσσολογίας του ΕΚΠΑ και Υπεύθυνος του λεξικού της Ακαδημίας Αθηνών Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, η Δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα και η Επιστημονική Σύμβουλος του Δικτύου Εύη Χατζηανδρέου, με την συνδρομή των Εκπαιδευτικών του «Οδυσσέας Ελύτης» Μαρία Σαμαρά, Φέρνες Ρουσιαμάνη την η Θεατροπαιδαγωγό Αντονέλλα Χήρα, τον Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου Τρικκαίων Χάρη Καλλιάρα, την μεταπτυχιακή φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά  Λυδία Βαϊοπούλου και 12 μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης του σχολείου, έκαναν μια «βουτιά» στην ρίζα Ελληνικών λέξεων αποδεικνύοντας ότι εκεί στηρίζεται και η «γλώσσα» της Ε.Ε. ενώ αναζητήθηκε και η γλωσσολογική εξέλιξη πολλών λέξεων.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή