Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενάμιση μήνα νωρίτερα η σπορά τριφυλλιού στον ν. Τρικάλων

Πώς θα επηρεαστεί η τιμή πώλησης των ζωοτροφών;

Οι καιρικές συνθήκες επηρεάζουν σημαντικά και την παραγωγή αγροτικών προϊόντων στον  νομό Τρικάλων.

Μιλώντας στο Τrikalanews.gr ο αγρότης Παύλος Σπυρόπουλος, ήδη έχει αρχίσει η προετοιμασία των χωραφιών για τη σπορά τριφυλλιού ώστε άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία.

Τα προηγούμενα χρόνια, η διαδικασία της σποράς ξεκινούσε ένα με ενάμιση μήνα αργότερα, μιας και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν εντελώς διαφορετικές. Να σημειωθεί δε ότι ο νομό Τρικάλων, δεν έσπερνε παραδοσιακά τριφύλλι το Φθινόπωρο δεδομένου ότι η υγρασία των χωμάτων δεν το επέτρεπε. Φέτος, ήταν από τις λίγες χρονιές που ακόμη και αυτό θα μπορούσε να είχε αλλάξει.

Το θέμα είναι βέβαια αν η πρώιμη σπορά θα επηρεάσει μετέπειτα την τιμή των ζωοτροφών.

Όπως αναφέρει ο Παύλος Σπυρόπουλος, η τιμή δεν αναμένεται να αλλάξει παρά ότι θα δοθεί περισσότερος χρόνος διαπραγματεύσεων για τους αγρότες. Αυτό συμβαίνει γιατί το κόστος καλλιεργειών παραμένει υψηλό λόγω των αυξήσεων στα λιπάσματα που σχεδόν έχουν διπλασιαστεί αλλά και της τιμής του πετρελαίου. Παράλληλα η προσφορά έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σε αγροτικές εκτάσεις.

Ο προβληματισμός παραμένει λοιπόν διάχυτος στην πρωτογενή παραγωγή, αφού κάθε κρίκος της αλυσίδας της, αντιμετωπίζει σημαντικά και ανυπέρβλητα προβλήματα.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή