ΕλλάδαUncategorized

Έναρξη σπουδών στο Yale η κόρη του Έλληνα πρωθυπουργού! Μια μέρα μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών…

28 Aug 2021
Έναρξη σπουδών στο Yale η κόρη του Έλληνα πρωθυπουργού! Μια μέρα μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών...

Ο όρος Ivy League έχει ως υπαινιγμό την ακαδημαϊκή αριστεία, την επιλεκτικότητα της αποδοχής των μελών της και του κοινωνικού εκλεκτισμού

Οι σπουδές στο Γέιλ

Η 18χρονη Δάφνη Μητσοτάκη επέλεξε για τις πανεπιστημιακές της σπουδές, το Γέιλ, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το ιστορικό πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1701 στην αποικία του Κονέκτικατ και είναι το τρίτο παλαιότερο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα οκτώ πανεπιστήμια της περίφημης Ivy League – τα άλλα επτά είναι το Πανεπιστήμιο Μπράουν, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο Κόρνελ, το Κολέγιο Ντάρτμουθ, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο Πρίνστον, και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Ο όρος Ivy League έχει ως υπαινιγμό την ακαδημαϊκή αριστεία, την επιλεκτικότητα της αποδοχής των μελών της και του κοινωνικού εκλεκτισμού. Αυτός ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται το 1933 και έγινε επίσημο μετά την ένωση της αθλητικής ένωσης NCAA Division I το 1954.

Το ξεκίνημα…

Στις ΗΠΑ ταξίδεψε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις σπουδές που ξεκινάει η κόρη του Δάφνη στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Η Δάφνη Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις σπουδές ούτε του πατέρα της, ούτε της μητέρας της, ούτε του αδελφού της, οι οποίοι επίσης σπούδασαν στην Αμερική, καθώς το αντικείμενο των σπουδών της αφορά στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι μόλις Αποφοίτησε από το Κολλέγιο με άριστα και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Γέιλ (Yale Univercity).

Η Δάφνη Μητσοτάκη τελείωσε το σχολείο στις 14 Ιουλίου και στην τελετή αποφοίτησής της, ήταν παρόντες φυσικά οι γονείς της οι οποίοι πόζαραν περήφανοι στο πλευρό της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γράψει στην σχετική ανάρτηση που είχε κάνει: «Πώς σε θυμάμαι όταν ξεκίνησες την Πρώτη δημοτικού! Και τώρα τελείωσες το σχολείο και ξεκινάς ένα νέο όμορφο ταξίδι!»

Η δράση της

Η νεαρή Δάφνη ήταν μια εξαιρετικά ενεργή έφηβη, έχοντας πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Πριν από λίγους μήνες, είχε βρεθεί σε ταβέρνα, η οποία παρείχε συσσίτια σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, βοηθώντας στη συσκευασία των τροφίμων και καθαρίζοντας πατάτες, με τις πληροφορίες τότε να λένε ότι δεν σταματούσε να δουλεύει όση ώρα βρισκόταν στο χώρο.


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Τραγωδία στη Λάρισα – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε θανατηφόρο τροχαίο στον δρόμο Λάρισας – Αγιάς

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον δρόμο Λάρισας – Αγιάς με απολογισμό έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Read More


Ευχαριστήριο του 1ου ΔΣ Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» προς «ΣΥ.Φ.ΤΑ»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» ευχαριστεί τον ΣΥ.Φ.ΤΑ για την παροχή φαρμακευτικού υλικού στο σχολείο.

Read More


Τρίκαλα – Ξεκινούν οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων

Ξεκινούν οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Read More


Ο Κώστας Σκρέκας δίνει δύναμη και ελπίδα στον Ραφαήλ

Ο Κώστας Σκρέκας και το Make-A-Wish εκπλήρωσαν την ευχή του μικρού Ραφαήλ για ταξίδι στη Legoland, δίνοντάς του δύναμη και…

Read More


Ο Δήμος Μετεώρων φωτίζει τον παλαιό οικισμό Καστρακίου

Έργο οδοφωτισμού υλοποιεί ο Δήμος Μετεώρων στον δρόμο προς τον παλαιό οικισμό Καστρακίου, βελτιώνοντας την ασφάλεια και αναδεικνύοντας την περιοχή.

Read More


Με λαϊκή βραδιά ολοκληρώνεται το Τρικαλινό Παζάρι

Με λαϊκή βραδιά το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το Τρικαλινό Παζάρι, με γνωστούς καλλιτέχνες και αγαπημένα τραγούδια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.