Έναρξη σπουδών στο Yale η κόρη του Έλληνα πρωθυπουργού! Μια μέρα μετά τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών…

Οι σπουδές στο Γέιλ

Η 18χρονη Δάφνη Μητσοτάκη επέλεξε για τις πανεπιστημιακές της σπουδές, το Γέιλ, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στο Νιου Χέιβεν του Κονέκτικατ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το ιστορικό πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1701 στην αποικία του Κονέκτικατ και είναι το τρίτο παλαιότερο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για ένα από τα οκτώ πανεπιστήμια της περίφημης Ivy League – τα άλλα επτά είναι το Πανεπιστήμιο Μπράουν, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, το Πανεπιστήμιο Κόρνελ, το Κολέγιο Ντάρτμουθ, το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο Πρίνστον, και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας.

Ο όρος Ivy League έχει ως υπαινιγμό την ακαδημαϊκή αριστεία, την επιλεκτικότητα της αποδοχής των μελών της και του κοινωνικού εκλεκτισμού. Αυτός ο όρος άρχισε να χρησιμοποιείται το 1933 και έγινε επίσημο μετά την ένωση της αθλητικής ένωσης NCAA Division I το 1954.

Το ξεκίνημα…

Στις ΗΠΑ ταξίδεψε ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τις σπουδές που ξεκινάει η κόρη του Δάφνη στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Η Δάφνη Μητσοτάκη δεν πρόκειται να ακολουθήσει τις σπουδές ούτε του πατέρα της, ούτε της μητέρας της, ούτε του αδελφού της, οι οποίοι επίσης σπούδασαν στην Αμερική, καθώς το αντικείμενο των σπουδών της αφορά στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Η μικρότερη κόρη της οικογένειας Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι μόλις Αποφοίτησε από το Κολλέγιο με άριστα και ετοιμάζεται να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Γέιλ (Yale Univercity).

Η Δάφνη Μητσοτάκη τελείωσε το σχολείο στις 14 Ιουλίου και στην τελετή αποφοίτησής της, ήταν παρόντες φυσικά οι γονείς της οι οποίοι πόζαραν περήφανοι στο πλευρό της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γράψει στην σχετική ανάρτηση που είχε κάνει: «Πώς σε θυμάμαι όταν ξεκίνησες την Πρώτη δημοτικού! Και τώρα τελείωσες το σχολείο και ξεκινάς ένα νέο όμορφο ταξίδι!»

Η δράση της

Η νεαρή Δάφνη ήταν μια εξαιρετικά ενεργή έφηβη, έχοντας πλούσια φιλανθρωπική δράση.

Πριν από λίγους μήνες, είχε βρεθεί σε ταβέρνα, η οποία παρείχε συσσίτια σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, βοηθώντας στη συσκευασία των τροφίμων και καθαρίζοντας πατάτες, με τις πληροφορίες τότε να λένε ότι δεν σταματούσε να δουλεύει όση ώρα βρισκόταν στο χώρο.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή