Ένας χρόνος από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος στα Τρίκαλα

Στις 11 Νοεμβρίου 2019 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ολοκαυτώματος, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του IHRA, που έγιναν στα Τρίκαλα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτριο Παπαστεργίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων για την έμπρακτη συμπαράσταση στη δημιουργία του Μνημείου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος (ΚΙΣΕ) κ. Δαυϊδ Σαλτιέλ για τη στήριξη του στο στήσιμο του Μνημείου , αλλά και την πλήρη συμμετοχή του στην έναρξη, πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του έργου της ανακαίνισης της Συναγωγής Τρικάλων.

Ο Πρόεδρος με δική του πρωτοβουλία επέτυχε την χρηματοδότηση (κατά το μεγαλύτερο μέρος) από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ως αποζημίωση των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Τρικαλινών Εβραίων.

Ευχαριστούμε επίσης όλες τις Ισραηλιτικές Κοινότητες της Ελλάδος καθώς και όλους τους Εβραίους της Ελλάδος που ενίσχυσαν οικονομικά και βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου ανακαίνισης της Συναγωγής των Τρικάλων.

Το Δ.Σ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή