Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένας νεκρός και πολλές καταστροφές κατοικιών στο Αρκαλοχώρι, το επίκεντρο του σεισμού στην Κρήτη

Ένας νεκρός, και άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν, τραυματίες, και σημαντικότατες ζημιές, είναι ο απολογισμός του σεισμού των 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 100 σπίτια στο Αρκαλοχώρι δεν είναι κατοικήσιμα κι έτσι αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να μείνουν εκτός σπιτιού.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, μία πρόταση είναι να φιλοξενηθούν οι άνθρωποι αυτή στον προαύλειο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου της περιοχής.

Ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο είχε εγκλωβιστεί στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι, η οποία κατέρρευσε. Την είδηση επιβεβαίωσε στο Ράδιο Κρήτη η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αρκαλοχωρίου κ. Κεγκέρογλου.

Ο άτυχος εργάτης παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και 9 τραυματίες (7 με ελαφρές εκδορές και 2 με κατάγματα) οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή