Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένας νέος ποδηλατόδρομος στο κέντρο της Καρδίτσας

Μια σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας υλοποιεί η Δημοτική αρχή κατόπιν σχετικής έγκρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πρόκειται για την κατα­σκευή νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου ο οποίος θα διατρέχει τον αστικό ιστό και θα καταλήγει στο Διοικητήριο της Καρδίτσας.

Με βάση τον όλο σχεδια­σμό είναι έργο αναβάθμισης και ανάπλασης του αστικού χώρου, το οποίο αναπτύσσεται γραμμικά κατά μήκος μιας σημαντικής αρτηρίας της πόλης τόσο από άποψη κυκλοφοριακού φόρτου, όσο και από πλευράς χρήσεων.

Το έργο που χρηματοδο­τείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και ειδικότερα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι προϋπολογισμού 724.000 ευρώ.

Έτσι μετά την έγκριση του από την αρ­μόδια Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας αναμένεται η δημοπράτηση του. Για το έργο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε «Με σκληρή δουλειά των στελεχών μας στην Τεχνική Υπηρεσία και στη Δ/νση Προγραμματισμού του Δήμου και με τις κατάλληλες κατευθύνσεις της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ωρι­μάσαμε ένα σημαντικό έργο. Η κατασκευή νέου ποδηλατοδρόμου στην οδό Ηρώων Πο­λυτεχνείου και στην οδό Φλωράκη μήκους περίπου 1300 μέτρων θα κάνει πιο φιλική την πόλη μας στη χρήση ποδηλάτου. Ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει λειτουργικά και αισθητικά έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Καρδίτσας. Πρόκειται για σημαντική παρέμ­βαση για την οποία θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό. Ο κ. Αγοραστός με απόφαση του ενέταξε στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το συγκεκριμένο έργο που πρότεινε η Δημοτική Αρχή αποδεικνύοντας το διαρκές  ενδιαφέρον του για την Καρδίτσα.  Κλείνω λέγοντας ότι σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή