Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένας στους δύο παίρνει πτυχίο στην ώρα του από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το 48% η αναλογία εισακτέων και αποφοίτων

Προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης σύμφωνα με την οποία μόνο ένας στους πέντε φοιτητές (19,62%) των ελληνικών ΑΕΙ αποφοιτά στην ώρα του, δηλαδή στον ελάχιστο χρόνο σπουδών της σχολής του ενώ τα στοιχεία της ίδιας έρευνας, δείχνουν ότι για κάθε 100 εισακτέους αντιστοιχούν 48 που αποφοιτούν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Έξι χρόνια χρειάζεται κατά μέσον όρο ένας φοιτητής για να ολοκληρώσει τετραετείς σπουδές και αντιστοίχως 7,5 για τις πενταετείς και εννιά για τις Ιατρικές, που είναι εξαετείς.

Για κάθε 100 φοιτητές που εισάγονται κάθε χρόνο στα ΑΕΙ αποφοιτούν 52 από το σύνολο των φοιτητών. Δηλαδή δύο εισάγονται, ενώ ένας αποφοιτά.

Από όσα προσφέρουν μεγάλο εύρος σπουδών, υψηλότερες αναλογίες έχουν το ΑΠΘ (71), το Πανεπιστήμιο Κρήτης (64) και το ΕΚΠΑ (63). Χαμηλότερα είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (48) που συγχωνεύτηκε με το ΤΕΙ Λάρισας, το Πολυτεχνείο Κρήτης (46), το Χαροκόπειο (45), το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (44) και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (37).

Δυστυχώς, όσες μεταρρυθμίσεις έγιναν μέχρι σήμερα, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και αυτό είναι ένα πρόβλημα που συνοδεύει τη νέα γενιά από την μαθητική ηλικία μέχρι και την ένταξη στην αγορά εργασίας…

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή