Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένας μαθητής που ξεπέρασε τους καθηγητές του

Η κυρία Αθανασία Ζαραμπούκα είναι η διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους μαθητές, εξαιτίας της αγάπης της προς τη μάθηση και τον σεβασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία και τις προσωπικότητες των μαθητών.

Την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, έζησε μια πολύ συγκινητική στιγμή ως άνθρωπος και ως εκπαιδευτικός.

Ένας παλιός της μαθητής, μαθητής από τα χρόνια της νεότητάς της, πανεπιστημιακός καθηγητής Φυσικής σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Στεργιούλας, στην λήξη της ημερίδας με τίτλο: «Ένας Αιώνας Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. Από την Διαφορική Γεωμετρία στην Σύγχρονη Αστροφυσική» , που διοργάνωσε το παράρτημα Τρικάλων, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αναφέρθηκε ονομαστικά σε εκείνη και στον  κ. Μόσιο,  με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια και τους ευχαρίστησε δημόσια για την στήριξη και τα εφόδια που του έδωσαν στα μαθητικά του χρόνια.

Ο κ. Μόσιος δεν παρευρίσκονταν στην ημερίδα κι έτσι δεν μπορέσαμε να του ζητήσουμε να σχολιάσει το γεγονός. Παρούσα όμως ήταν η κ. Α. Ζαραμπούκα αφού είναι και μέλος του Δ.Σ του Παραρτήματος Τρικάλων, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

•    Δηλώσεις Α. Ζαραμπούκα – Ν. Στεργιούλα, αποκλειστικά στο trikalanews.gr .

Μετά το τέλος της ημερίδας  και μετά την ερώτηση που της θέσαμε  για την διοργάνωση και τον ομιλητή της ημερίδας,  η κ. Α. Ζαραμπούκα, εμφανέστατα δακρυσμένη από χαρά, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr «Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Καλέσαμε τον κ. Νίκο Στεργιούλα, να μιλήσει στην τελευταία για φέτος εκδήλωση που κάνουμε στο παράρτημα, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, την ανακήρυξη του 2018 ως «Έτος Μαθηματικών», καθώς και τη συμπλήρωση 25 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του παραρτήματος Τρικάλων.

Ο κ. Νίκος Στεργιούλας είναι παλιός μαθητής μου. Είμαι πολύ περήφανη γιατί ένας μαθητής μου με ξεπέρασε και με ξεπέρασε κατά πολύ! Η επιτυχία για έναν καθηγητή είναι να βλέπει τους μαθητές του να τον ξεπερνούν και να φτάνουν όσο το δυνατόν πιο ψηλά και είμαι πολύ συγκινημένη και πολύ χαρούμενη.

Είναι πάντα κοντά μας ο κ. Νίκος Στεργιούλας. Υποστηρίζει τα παιδιά στα Τρίκαλα. Είναι πάντοτε πολύ δεκτικός σε ότι έχει σχέση με τα Τρίκαλα και με τους μαθητές των σχολείων μας».

Από την δική του πλευρά, ο κ. Νίκος Στεργιούλας, σε ερώτηση που του θέσαμε για τις μνήμες των μαθητικών του χρόνων στα Τρίκαλα, και πόσο αυτές έπαιξαν ρόλο στην μετέπειτα ακαδημαϊκή του καριέρα, δήλωσε αποκλειστικά στο trikalanews.gr .

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Γερμανία, αλλά οι γονείς μου κατάγονται από τα Τρίκαλα, ζούνε στο Κεφαλόβρυσο. Στα Τρίκαλα ήρθα από τη Γερμανία ως μαθητής Λυκείου και φοίτησα στο 3ο Λύκειο Τρικάλων και από αυτό εισήχθηκα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα είμαι καθηγητής εκεί μετά από διδακτορικές σπουδές στην Αμερική.

Είναι πάντα μεγάλη μου χαρά να επισκέπτομαι την πόλη μου τα Τρίκαλα. Επικοινωνώ ιδιαίτερα με τους συναδέλφους της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Στην διάρκεια των σχολικών χρόνων στο Λύκειο είχα δυο σημαντικούς για μένα καθηγητές Μαθηματικών.

Τον κ. Μόσιο που τον είχα καθηγητή και στις τρεις τάξεις του Λυκείου και πραγματικά ήταν τόσο εξαιρετικός στην διδασκαλία του, που μου έδωσε πολύ δυνατές βάσεις για να προχωρήσω και την κ. Αθανασία Ζαραμπούκα.

Η κ. Αθανασία Ζαραμπούκα,  ήταν Μαθηματικός μου στο Φροντιστήριο, για ένα χρόνο, στην Β΄ Λυκείου και η δική της συνεισφορά ήταν καθοριστική στο να μπορέσω μετά να συνεχίσω τις σπουδές μου στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου».

Σχολιάζοντας στον κ. Ν. Στεργιούλα, το γεγονός ότι φτασμένος πια επιστήμονας – με ερευνητική δραστηριότητα στην Αστρονομία Βαρυτικών Κυμάτων και Υπολογιστική Σχετικότητα –  δεν ξέχασε τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να φτάσει εκεί, απάντησε στο trikalanews.gr .

«Πρέπει να είμαστε πάντα και πρώτα απ΄ όλα, άνθρωποι. Και μετά οτιδήποτε άλλο. Ότι επάγγελμα και να κάνει κανείς, αν δεν είναι άνθρωπος, δεν μπορεί να το κάνει καλά και δεν μπορεί να προσφέρει».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή