Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Γυμνάσιο Οξύνειας Καλαμπάκας

Το Γυμνάσιο Οξύνειας διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Γονείς με παιδιά στην εφηβεία» με προσκεκλημένη την Δέσποινα Καραμπατζάκη, Εκπαιδευτικό – Ψυχολόγο, υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και με συμμετοχή των Καθηγητών και του συνόλου των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου.

Αρχικά ο Διευθυντής Κων/νος Χύτας ενημέρωσε τους γονείς για την λειτουργία του Σχολείου και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα «Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο- Οι γονείς, το κλειδί της επιτυχίας».

Ακολούθησε βιωματική προσέγγιση του θέματος. Οι γονείς διατύπωσαν τις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους για τη συμπεριφορά των εφήβων και ζήτησαν να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης των εφήβων.

Η κ. Καραμπατζάκη εμπεριστατωμένα διαφώτισε τους γονείς σχετικά με τους τρόπους θετικής συμπεριφοράς απέναντι στους εφήβους.

Στο τέλος της συζήτησης οι γονείς μοιράστηκαν τις εντυπώσεις τους με την κ. Καραμπατζάκη και τους Καθηγητές ομολογώντας ότι με την συνάντηση αυτή αναπτερώθηκε το ηθικό τους και ενισχύθηκαν, ώστε να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του ρόλου τους. Κοινό επίσης ήταν το αίσθημα ότι τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη συνεργατική προσπάθεια όλων.

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των γονέων δημιούργησε στην Διεύθυνση του Σχολείου την υποχρέωση να διοργανώσει και άλλες ημερίδες συζήτησης με ειδικούς για θέματα που αφορούν τα παιδιά.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή