Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενδιαφέρουσα η παρουσίαση του βιβλίου του Ευκλείδη Τσακαλώτου στα Τρίκαλα

Σε ένα κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου που επιμελήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, «Με την πλάτη στον τοίχο. Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία. 2015 – 2019».

Όπως κατέγραψε το Trikalanews.gr η εκδήλωση, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Τσακαλώτο έγινε το βράδυ της Παρασκευής, και εκτός από το χώρο της Αριστεράς, το παρόν έδωσαν δεκάδες πολίτες που είχαν ερωτηματικά για την οικονομική και κοινωνική πολιτική επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πάνελ επίσης κάθισαν ο π. Δήμαρχος Τρικκαίων, Χρήστος Λάππας, ο Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθανάσιος Παπαϊωάννου και η π. ΓΓ Υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου. Την συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Χολέβα.

Όπως ειπώθηκε πρόκειται για έναν συλλογικό τόμο που καταπιάνεται με μια σειρά από ζητήματα που διαχειρίστηκε το Υπουργείο Οικονομικών: από τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα μνημόνια μέχρι τη δημιουργία του λεγόμενου υπερταμείου, και από τη φορολογική πολιτική μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Οι συγγραφείς δεν καταγράφουν μόνο την εμπειρία τους, αλλά και τη δουλειά δεκάδων ανθρώπων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής. Εμπλέκονται επίσης με την κριτική της διαπραγματευτικής τακτικής της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή