Ενεργειακή αναβάθμιση για άλλα δύο σχολεία στα Τρίκαλα

Συνεχίζεται η ενεργειακή αναβάθμιση στις εκπαιδευτικές υποδομές του δήμου. Το 2ο Γυμνάσιο- και το Γυμνάσιο- Λύκειο Βαλτινού είναι στη λίστα, με προϋπολογισμό 2.325.000€.

Ο Δήμος με κριτήριο την παλαιότητα  των σχολικών συγκροτημάτων, τον αριθμό των μαθητών και την ενεργειακή κατανάλωση, προχωρά σε ενίσχυση των σχολικών κτιρίων.

Έπειτα από το 5ο Γυμνάσιο και Λύκειο, που εντάχθηκαν στην ΠΕΠ Θεσσαλίας το περασμένο φθινόπωρο, ακολούθησαν το 5ο Δημοτικό, το 2ο Λύκειο, όπου και αναμένεται η οριστική ένταξη, στον φορέα υλοποιήσεις.

Στο έργο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων στη Θεσσαλία» υποβλήθηκαν προς ένταξη, για ενεργειακή αναβάθμιση ενεργειακής κατηγορίας Β+, άλλα δύο διδακτήρια.

Οι τίτλοι των έργων «Ενεργειακή αναβάθμιση 2ου Γυμνασίου Τρικάλων» και «Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου- Λυκείου Βαλτινού».

Οι προβλεπόμενες εργασίες:

– Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος- τοιχοποιία.

– Κατασκευή θερμομόνωσης της οροφής του κτιρίου εξωτερικά.

– Αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα  κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες.

– Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (led).

– Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης.

– Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

– Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.

Τα οφέλη είναι κυρίως περιβαλλοντικά, αλλά και οικονομικά, με τη μείωση των καταναλώσεων καυσίμου. Έμφαση δίνεται και στις πληρέστερες συνθήκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή