Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενεργειακή αναβάθμιση και στο κτήριο του 5ο Γυμνασίου

Και για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων υπογράφτηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό η ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου. Το έργο του Δήμου Τρικκαίων αφορά στην «Ενεργειακή Αναβάθμιση του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων» με 1.200.000€ στο ΠΕΠ Θεσσαλίας. Και στην περίπτωση αυτή, όπως και για το διπλανό 5ο Λύκειο, η συνεργασία του Δήμου και της Περιφέρειας αποδίδει ένα διδακτήριο αναβαθμισμένο σε ενεργειακή υποδομή, με όφελος και τη μείωση δαπανών για τη θέρμανσή του. Είναι ένα, ουσιαστικά, περιβαλλοντικό έργο, με οφέλη για τη σχολική κοινότητα και συνολικότερα για τα Τρίκαλα.
Στα τεχνικά θέματα, το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Η, θα αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε: θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση μόνιμου συστήματος σκίασης, εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης με φυσικό αέριο, σύστημα αερισμού, τοποθέτηση φωτιστικών LED.

Και στο συγκεκριμένο διδακτήριο, όπως και στο διπλανό του Λυκείου, αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης. Παράλληλα, αναμένεται η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, επομένως, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

 Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή