Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενεργειακή αναβάθμιση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας

Το έργο υπέγραψε ο δήμαρχος Καρδίτσας Β. Τσιάκος

Την σύμβαση για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος με τον ανάδοχο του έργου. Στην διαδικασία υπογραφής παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Π. Σβερώνης. Η ενεργειακή αναβάθμιση που αφορά το υπάρχον διώροφο κτίριο δυτικά της έκτασης όπου βρίσκεται το συγκρότημα, χρηματοδοτείται από κονδύλια του περιφερειακού ΕΣΠΑ και είναι ύψους 240.000 ευρώ.  Ο δήμαρχος μετά την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό έργο στον τομέα της εκπαίδευσης που αφορά στο Δήμο Καρδίτσας. «Η αναβάθμιση του σχολείου γίνεται από κονδύλια του ΕΣΠΑ που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας έτσι Δήμος και Περιφέρεια από κοινού και με συνέργεια προωθούμε έργα που προσθέτουν αξία στο χώρο της εκπαίδευσης» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

 Ορισμένα στοιχεία για το έργο

Το έργο  αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, που βρίσκεται στην Οδό Σαρανταπόρου 89 του Δ. Καρδίτσας της Π.Ε. Καρδίτσας.  Οι παρεμβάσεις που προτείνονται στο παρόν έργο αφορούν στην αναβάθμιση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του κτιριακού κελύφους (αδιαφανών  και διαφανών δομικών  στοιχείων) καθώς και των τεχνικών συστημάτων (θέρμανσης, κλιματισμού, και  φωτισμού) του κτιρίου .

Στόχος η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου με παρεμβάσεις που μεμονωμένα πληρούν τις ελάχιστες τεχνικές προδιαγραφές του ΚΕΝΑΚ και συνολικά κατατάσσουν  το κτίριο στην ενεργειακή κατηγορία Β.

Οι παρεμβάσεις θα αναβαθμίσουν το κτίριο από λειτουργικής απόψεως και θα συντελέσουν

Στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του κτηρίου

Στην εξασφάλιση συνθηκών άνεσης σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κατά τη χρήση

Στην αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Εντός του οικοπέδου υπάρχουν τρία ανεξάρτητα σχολικά κτίρια. Το κτίριο προς αναβάθμιση είναι το διώροφο στη δυτική πλευρά του οικοπέδου συνολικής επιφάνειας 1.089,11 μ². Πρόκειται για  κτίριο δύο (2) ορόφων με χρήση εκπαιδευτηρίου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατασκευάστηκε σε δύο διαφορετικές φάσεις. Το πρώτο τμήμα  (ανατολικό) κατασκευάστηκε το 1977, και το δεύτερο τμήμα (δυτικό) είναι κατασκευασμένο περίπου το 2000.

Οι επιφάνειες των θερμαινόμενων χώρων του κτιρίου είναι:

Επιφάνεια Ισογείου  : 531.29 μ²

Επιφάνεια 1ου ορόφου  : 531,26 μ²

Συνολική επιφάνεια θερμαινόμενων χώρων:   1.062,55 μ²

Επιφάνεια μη θερμαινόμενων χώρων   (τουαλέτες) : 26,56 μ²

Τεχνικά στοιχεία του έργου

Τα τεχνικά στοιχεία του έργου προέκυψαν από την Ενεργειακή Επιθεώρηση του κτιρίου στην οποία περιλαμβάνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις του κτιριακού κελύφους (θερμομονωτικής επάρκειας), καθώς και των ηλεκτρομηχανικών συστημάτων  (θέρμανσης, τεχνητού αερισμού και φωτισμού).

Το παρόν έργο αναφέρεται στην εκτέλεση οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών. Οι παρεμβάσεις που προτείνονται, βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου και με την υλοποίηση τους το κατατάσσουν στην ενεργειακή κατηγορία Β, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν το κτίριο από λειτουργικής απόψεως.

Συνοπτική περιγραφή των προτεινόμενων παρεμβάσεων

Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος – τοιχοποιία, όπου θα τοποθετηθεί εξωτερική θερμομόνωση .

Κατασκευή θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου εξωτερικά (κάτω από την υφιστάμενη στέγη.

Αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα και ενεργειακούς υαλοπίνακες ασφαλείας.

Αντικατάσταση  φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας (led)

Εγκατάσταση ανεμιστήρων οροφής στις αίθουσες διδασκαλίας για φυσικό δροσισμό.

Μόνωση του δικτύου θέρμανσης.

Όλες οι ανωτέρω εργασίες θα γίνουν έντεχνα σύμφωνα με τα οριζόμενα στα αντίστοιχα άρθρα του τιμολογίου της μελέτης και στα συμβατικά τεύχη της μελέτης, τις ισχύουσες πρότυπες τεχνικές προδιαγραφές, της ισχύουσας νομοθεσίας περί εκτελέσεως Δημοσίων Έργων και τις έγγραφες εντολές της Διευθύνουσας Υπηρεσίας

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή