Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Αργαλαστής στο Νότιο Πήλιο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 483.142,95 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.

«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, το Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικό και  την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  2014-2020, εκσυγχρονίζουμε τις κτιριακές εγκαταστάσεις  του Λυκείου στην Αργαλαστή, ώστε να γίνει  πιο λειτουργικό, να προσφέρει καλύτερες συνθήκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς,   να καταναλώνει λιγότερη ενέργεια» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων σε όλη την Περιφέρεια,  με  90 έργα συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων ευρώ. Τα πράσινα κτίρια της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχουν επιλεγεί στα 200 καλύτερα «πράσινα» έργα του Green Deal  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ευρωπαϊκού προγράμματος «Πράσινη Συμφωνία με Τοπική Δράση». Επενδύσουμε σε  έργα ουσίας που αφήνουν πίσω τους μέλλον και επιπλέον τονώνουν την τοπική οικονομία, γιατί πίσω από κάθε δημόσιο έργο κρύβονται θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο, Ενεργειακής Κατηγορίας Ε, αναβαθμίζεται  σε Κατηγορία Β+ με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις: Θερμομόνωση στέγης, θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, παρεμβάσεις στο σύστημα θέρμανσης (τοποθέτηση Α/Θ) και  τοποθέτηση φωτιστικών LED.

Από την λειτουργία του έργου αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του σχολείου και της διαβίωσης των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή