Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΝΦΙΑ 2023: Από τέλος Μαΐου η πληρωμή σε 10 δόσεις

Τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για το 2023, ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος από τη στιγμή που έκλεισε και η πλατφόρμα Ε9 για διορθώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 7 εκατομμύρια εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στο TAXIS μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ, όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στο τέλος Απριλίου να μπουν στους ηλεκτρονικούς τους λογαριασμούς, στην εφαρμογή του Ε9, και να δουν τον ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν φέτος.

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε 10 δόσεις, με την πρώτη στα τέλη Μαΐου και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2024. Αν κάποιος θέλει να πληρώσει όλο το ποσό εφάπαξ θα έχει 3% έκπτωση στο ποσό.

Σημειώνεται ότι με το που θα βγουν τα εκκαθαριστικά υπάρχει το περιθώριο 1 με 1,5 μήνα από την πλευρά των ιδιοκτητών ακινήτων να κάνουν διορθώσεις. Αν διαπιστώσουν δηλαδή ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί λάθος θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του Ε9 που θα ξανανοίξει για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Επίσης, ατομικά ειδοποιητήρια σε χιλιάδες οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση των 72 έως 120 δόσεων, αλλά έχουν το δικαίωμα να επανενταχθούν σε αυτή θα στείλει της επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ. Είναι μια δεύτερη ευκαιρία για τους οφειλέτες να αποφύγουν κατασχέσεις εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων μέχρι τέλος Ιουλίου.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή