Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερώθηκαν και υλοποίησαν πρόγραμμα για το Trafficking μαθητές του 2ου Λυκείου Τρικάλων

Μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του 2ου Λυκείου Τρικάλων,  υλοποίησαν το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα «Trafficking- Εμπορία Ανθρώπων».

Οι μαθητές , μελετώντας και πραγματοποιώντας το πρόγραμμα κατανόησαν το πρόβλημα της ανθρώπινης εμπορίας και τις τεράστιες διαστάσεις του τόσο για τα κέρδη που αποφέρει στα παγκόσμια εγκληματικά δίκαια όσο και στην παγκόσμια οικονομία λόγω της λειτουργίας ενός συστήματος παραοικονομίας.

Μέσα από τη μελέτη και την έρευνα οι μαθητές κατάφεραν να «μπουν» στην θέση θύματος trafficking και να ζήσουν μέσα από το ρόλο τις δυσκολίες και τα συναισθήματα των ανθρώπων ιδίως γυναικών και παιδιών που αναφέρονται ως ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, οι μαθητές πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα όπου ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα υποστήριξης των θυμάτων trafficking από το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης και  από άλλους κρατικούς και μη φορείς όπως ΕΚΚΑ (Εθνική Γραμμή Παιδικής Προστασίας), το Χαμόγελο του Παιδιού, Ελληνική Αστυνομία καθώς και από Διεθνείς Οργανισμούς όπως Διεθνής Οργανισμός μετανάστευσης (ΔΟΜ) και Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος, παρουσιάστηκαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή