Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημέρωση για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων

Την Πέμπτη, 29/3/2023, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που πραγματοποιείται σε πανελλήνιο επίπεδο σε μαθητές/τριες στο θεματικό άξονα “Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία”, οι μαίες του Κ.Υ. Τρικάλων, κα Παπαβασιλείου Μαρία και κα Παπαδημητρίου Ζωή, επισκέφτηκαν το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο Τρικάλων.

Αυτή τη φορά, ενημερώθηκαν μαθητές/τριες της Α΄ και της Γ΄ Γυμνασίου. Η ενημέρωση έγινε σε διαφορετικές ώρες ανά τάξη και χωριστά για τα αγόρια και τα κορίτσια, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ..

Σκοπός ήταν τόσο η επίτευξη της προσέγγισης ζητημάτων που αφορούν τα παιδιά και μπορούν, βάσει ηλικίας, να επεξεργαστούν, όσο και η διαφοροποιημένη, για κάθε φύλο, ανάπτυξη προβληματισμού και ερωτημάτων. Το θέμα της σεξουαλικότητας και της σεξουαλικής υγείας μόνο μέσα από μια σχέση εμπιστοσύνης με ειδικό που παρέχει την πληροφόρηση μπορεί να αξιοποιηθεί από τα παιδιά στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου προσέγγισαν τη θεματική «Μεγαλώνω και αλλάζω! Τι μου συμβαίνει; Για μικρούς και μεγαλύτερους εφήβους!», ενώ η αντίστοιχη θεματική για τη Γ΄ γυμνασίου ήταν «Σεξουαλική αγωγή για κορίτσια/αγόρια».

Η ενημέρωση είναι απαραίτητη, για να λειτουργεί ως βάση πάνω στην οποία οι νέοι άνθρωποι θα στηριχτούν για να αναπτύξουν υπεύθυνους τρόπους συμπεριφοράς και τρόπους σκέψης για θέματα γύρω από τη σεξουαλικότητά τους αλλά και τη σεξουαλική τους ζωή, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή αντίληψη της σεξουαλικότητας.

 

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή