Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημέρωση για την «Ασφάλεια στη χρήση διαδικτύου» σε Δημοτικά σχολεία της Καλαμπάκας

Με αφορμή  την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η οποία έχει καθιερωθεί να είναι η δεύτερη ημέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο και αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο της σχολικής κοινότητας στην Πρόληψη,η διαπαιδαγώγηση των παιδιών σε θέματα ασφαλούς χρήσης θεωρείται αναγκαία.  Σε μια εποχή που πλέον είναι ορατά τα αποτελέσματα από τους κινδύνους του διαδικτύου το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μετεώρων σχεδίασε και διοργάνωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2020 τη δράση με θέμα «Ασφάλεια στη χρήση Διαδικτύου», σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του παιδιού» και τους Διευθυντές του 4ου και  5ου Δημοτικών Σχολείων του Δήμου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την συμβολή και παρέμβαση από την Ψυχολόγο του Οργανισμού κ. Γεωργίου Ελισσάβετ , περιελάμβανε ομιλία σε μαθητές και μαθήτριες Δ’, Ε΄και ΣΤ’ τάξης των παραπάνω σχολείων και αφορούσε την ενημέρωση των παιδιών όσον αφορά  την ανάπτυξη βασικών κοινωνικών δεξιοτήτων απέναντι σε κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίσει ένα παιδί σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια κοινωνική ιστορία μαθήτριας Γυμνασίου βασισμένη σε ρεαλιστικά γεγονότα και να κατανοήσουν τις βασικές συμπεριφορές που πρέπει να αναπτύσσουν απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν στη χρήση διαδικτύου, πώς να διαχειρίζονται τα συναισθήματα που προκαλούνται και το πού και πώς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια. Ταυτόχρονα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και να μάθουν πως να προστατεύουν τον εαυτό τους στον ψηφιακό κόσμο.

Το Διαδίκτυο είναι σήμερα καθημερινό εργαλείο στη ζωή μας, ενώ  από μικρή ηλικία τα παιδιά έχουν πρόσβαση σε αυτό και το θεωρούν ως μια αγαπημένη απασχόλησή τους για την αναζήτηση πληροφοριών, για επικοινωνία, για ψυχαγωγία, για έρευνα κ.τ.λ.

Το Κέντρο Κοινότητας θα συνεχίσει την προσπάθεια υποστήριξης σε εξειδικευμένα θέματα που αφορούν άμεσα την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς, όπως τη Βία κατά των Παιδιών, τον Ενδοσχολικό Εκφοβισμό (bullying), την  Εξαφάνιση, τη Χρήση διαδικτύου και  τη Χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μετεώρων εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και βασίζεται σε τρεις πυλώνες που είναι η υποδοχή, ενημέρωση και η υποστήριξη των πολιτών, η συνεργασία με υπηρεσίες και φορείς της πόλης και τέλος η παροχή υπηρεσιών που έχουν ως στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου  και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των πολιτών.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή