Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Διευθυντή κ. Στεργιόπουλο και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, υλοποίησε την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020 εκπαιδευτική δράση στο χώρο του σχολείου στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Συγκεκριμένα, η Νοσηλεύτρια και η Παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά ενημέρωσαν τους μικρούς μαθητές σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, όπως τη σωστή υγιεινή των χεριών, τη σωστή χρήση μάσκας και γενικότερα τους τρόπους περιορισμού της διασποράς του ιού στις μεταξύ τους συναναστροφές. Τα παιδιά ήταν ήδη εξοικειωμένα με τα μέτρα προστασίας, καθώς αντίστοιχες ενημερώσεις έχουν πραγματοποιηθεί τόσο από τους δασκάλους τους όσο και από τα στελέχη του Παραρτήματος εντός του Οικισμού “Μαύρικα”. Μάλιστα, συμμετείχαν ενεργά στη δράση δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή