Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημέρωση μαθητών στο 4ο Λύκειο Τρικάλων για την λοίμωξη HIV και το AIDS

Το 4ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων – «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» συνεχίζει την εκπαίδευση των νέων για να μπορέσουν να στηρίζονται πάνω σε αξίες και αρχές, που κάνουν κάθε νέο «πάνω απ’ όλα άνθρωπο», σε δια βίου γνώσεις, σε δεξιότητες υπεύθυνου ενεργού πολίτη που συμμετέχει ενεργά στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή, αναπτύσσει δράση, με συλλογικό & κοινωνικό πνεύμα και με περιβαλλοντική συνείδηση.

Έτσι στις 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ & Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας ενημερώθηκαν σε σχέση με την λοίμωξη HIV και το AIDS, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει, για την ατομική και τη δημόσια υγεία. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ζωής, που έχει πανελλήνια άδεια από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Την επιστημονική επιμέλεια του έντυπου και του ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης είχε αναλάβει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας (Ε.Σ.Δ.Υ.), ενώ η έγκριση δόθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η ενημέρωση των μαθητών & των μαθητριών του Λυκείου μας ευελπιστούμε να καλύψει το κενό, για την ατομική και τη δημόσια υγεία, σε σχέση με την λοίμωξη HIV και το AIDS. Η απουσία και η αναγκαιότητα ένταξης θεμάτων, σχετικών με τη σεξουαλική αγωγή στα αναλυτικά σχολικά προγράμματα έχει επισημανθεί εδώ και δεκαετίες από ποικίλους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η ενημέρωση αυτή ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει το καλύτερο μήνυμα ότι ο HIV αφορά και τις γυναίκες και ότι μπορούν να πάρουν την πρωτοβουλία, προκειμένου να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Στην Ελλάδα, το 66,5 % των γυναικών που έχουν διαγνωστεί με HIV μέχρι σήμερα, απέκτησαν τον ιό μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής (Κέντρο Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Δελτίο Επιδημιολογικής Επιτήρησης της HIV/AIDS λοίμωξης στην Ελλάδα, 31-12-2016, Τεύχος 31, Αθήνα 2017). Παγκοσμίως περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που ζουν με τον HIV είναι γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη 1 στις 3 διαγνώσεις HIV αφορά σε γυναίκες, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης & Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Ζωής για την έγκυρη και πλήρη ενημέρωση σχετικά με τη λοίμωξη HIV και το AIDS, την ευαισθητοποίηση ως προς την αναγκαιότητα και τους τρόπους προφύλαξης από τον ιό HIV, καθώς και την καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/ AIDS.

Η Διευθύντρια του Λυκείου
Μαριάννα Αποστόλου

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή