Ενημέρωση της ΔΑΟΚ προς τους αμπελουργούς

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ενημερώνει ότι για την περίοδο 2017-2018 δεν θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων.

Σύμφωνα με την κατευθυντήρια οδηγία εφαρμογής του Προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δικαιώματα φύτευσης μέσω του Εθνικού Αποθεματικού, δικαιώματα αναφύτευσης και δικαιώματα από μεταβίβαση που έχουν χορηγηθεί έως τις 31/12/2015 με την προϋπόθεση ότι έχουν μετατραπεί σε άδειες φύτευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ενισχύονται μέσω του προγράμματος αναδιάρθρωσης κανονικά.

Σύμφωνα με την ίδια κατευθυντήρια οδηγία τα δικαιώματα αναφύτευσης που έχουν μετατραπεί σε άδειες αναφύτευσης μπορούν να λάβουν στήριξη στο πλαίσιο του Προγράμματος για όσο χρονικό διάστημα είναι εν ισχύ.

Τα δικαιώματα φύτευσης μέσω του Εθνικού Αποθεματικού και τα δικαιώματα από μεταβίβαση που έχουν μετατραπεί σε άδειες φύτευσης μπορούν να λάβουν στήριξη μόνο εντός του Εθνικού Προγράμματος Στήριξης του αμπελοοινικού τομέα 2014-2018, δηλαδή μέχρι το οικονομικό έτος 2018 (αιτήσεις 2017), ανεξάρτητα από το εάν η διάρκεια ισχύος της άδειας από μετατροπή εκτείνεται πέραν της
ημερομηνίας αυτής.

Η φύτευση του αμπελώνα μπορεί να πραγματοποιηθεί με σύσταση εγγυητικής επιστολής μέχρι και δύο έτη μετά τη σύσταση της εγγυητικής, πάντα με την προϋπόθεση ότι η άδεια είναι εν ισχύ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Γρ. 308 – 3ος όροφος Π.Ε. Τρικάλων στο τηλέφωνο 2431351608 (κ. Ελένη Ιακωβάκη).
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή