Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτική διάλεξη – εκδήλωση από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

6η του Μαρτίου 2024: Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Οι μαθήτριες/ές των Δ΄, Ε1 , Ε2 και ΣΤ τάξεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου, την Παρασκευή, 8η του Μαρτίου 2024, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού – 6ης του Μαρτίου 2024 – και της εβδομάδας αφιερωμένης σε δράσεις ενημέρωσης θεμάτων σχολικής βίας, σχολικού εκφοβισμού, κυβερνοεκφοβισμού, παρακολούθησαν την πολύ ενδιαφέρουσα, κατανοητή, κατατοπιστική και στοχευμένη στην ηλικία των μικρών μαθητών/τριών, ενημερωτική διάλεξη – εισήγηση που οργάνωσε και παρουσίασε η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων με εισηγητή τον Κο Καταραχιά Ευάγγελο – Βασίλειο.

Αναπτύχθηκαν θέματα και έγινε προβολή video’s, σχετικά:

Με τον σχολικό εκφοβισμό ως επαναλαμβανόμενη επιθετική συμπεριφορά ενός ή περισσότερων παιδιών προς ένα άλλο παιδί, με σκοπό να το βλάψουν ή να το πληγώσουν και η οποία μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως:

  • Σωματική βία: χτυπήματα, κλοτσιές, σπρωξιές.
  • Λεκτική βία: ειρωνεία, προσβολές, άσχημες και πολύ άσχημες εκφράσεις.
  • Ψυχολογική βία: απειλές, εκφοβισμός, αποκλεισμός.
  • Κοινωνικός εκφοβισμός: διάδοση φημών, ψευδών, ή προσβολών.
  • Cyberbullying: εκφοβισμός μέσω διαδικτύου ή κινητού τηλεφώνου: το cyberbullying είναι η χρήση ψηφιακών μέσων για τον εκφοβισμό, την παρενόχληση ή τη δίωξη ενός άλλου ατόμου.

Μπορεί να περιλαμβάνει:

  • Κακόβουλα μηνύματα: SMS, emails, μηνύματα σε social media.
  • Υποτιμητικά σχόλια: σε ιστολόγια, forums, ή social media
  • Διαμοιρασμός προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο: χωρίς τη συγκατάθεση του ατόμου.
  • Δημιουργία ψεύτικων προφίλ: για να εκφοβίσουν ή να γελοιοποιήσουν το θύμα.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και ο Κος Καταραχιάς με υπομονή και επιστημονικά τεκμηριωμένες τοποθετήσεις, απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων και αποριών των μικρών μαθητριών/μαθητών του σχολείου μας.

Όλοι μας, μαθητές και όσοι εκπαιδευτικοί παρακολουθήσαμε την ενημερωτική εκδήλωση, σίγουρα αποχωρήσαμε πλουσιότεροι σε γνώσεις γύρω από τα θέματα που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό, τη σχολική βία και το cyberbullying.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του Σχολείου Κος Ζάμπρας Δημήτριος, ευχαριστούν την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων για τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης, τις άμεσες ανταποκρίσεις στις προσκλήσεις μας και στη διαρκή συνεργασία σε θέματα ενημέρωσης και ασφάλειας της σχολικής κοινότητας.

Επίσης ευχαριστούμε τον Κο Καταραχιά Ευάγγελο – Βασίλειο, για την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση και παρουσίαση όλων των σύγχρονων εργαλείων αντιμετώπισης φαινομένων σχολικής βίας, cyberbullying και bullying.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή