Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτική εκδήλωση για τον αντιγριπικό εμβολιασμό

Από το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Διαπολιτισμικό Κέντρο Σταυροδρόμι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εμβολιασμό και με ειδική αναφορά στο αντιγριπικό εμβόλιο, στον προσφυγικό πληθυσμό που διαμένει στη πόλη της Καρδίτσας.Η ενημέρωση έγινε σε δυο ομάδες και με τη βοήθεια διερμηνέων καθώς στη πόλη της Καρδίτσας διαμένουν Αραβόφωνοι αλλά και Γαλλόφωνοι πρόσφυγες.

Στην εκδήλωση παρέστη ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας και πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου κος Αριστοτέλης Σπάνιας, η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης και πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων  κα Σούφλα Ουρανία, η Συντονίστρια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ και στέλεχος της ΑΝ.ΚΑ ΑΕ κα Σέγγη Χρυσαυγή, η παιδίατρος κα Φερεντίνου Ειρήνη και η κα Αγγέλου Ιωάννα-Υπεύθυνη του Κοινωνικού Φαρμακείου. Τέλος την εκδήλωση παρακολούθησαν προσωπικό του Κοινωνικού Φαρμακείου καθώς επίσης και επισκέπτριες υγείας του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης για το αντιγριπικό εμβόλιο, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το Διαπολιτισμικό Κέντρο Σταυροδρόμι το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα της ΑΝΚΑ ΑΕ και με την εθελοντική προσφορά της παιδιάτρου κα Φερεντίνου Ειρήνης ενημέρωσαν τους πρόσφυγες για το πως μπορούν να προστατευτούν από τον ιό της γρίπης εν όψει της χειμερινής περιόδου. Η λέξη-κλειδί για την ιατρική αλλά και για όλους μας είναι η «πρόληψη», για την οποία έχουν γίνει ίσως οι σημαντικότερες επιστημονικές έρευνες. Το αποτέλεσμά τους είναι τα εμβόλια, τα οποία έχουν βοηθήσει να περιοριστούν ή και να εξαλειφθούν πολλές ασθένειες. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να κατανοήσουμε την αξία του εμβολιασμού και να μάθουμε μερικές απλές αρχές.

Ο εμβολιασμός έναντι του ιού της γρίπης επιβάλλεται να γίνεται κάθε χρόνο από το τέλος Σεπτεμβρίου ή τον Οκτώβριο, εφ’ όσον οι πρώτοι μήνες του χειμώνα είναι οι πιο συνηθισμένοι για την ανάπτυξη μιας γενικότερης συμμετοχής στην ασθένεια αυτή. Σε ειδικές μάλιστα περιπτώσεις ατόμων με έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό θα είναι να γίνεται κι ένα δεύτερο εμβόλιο τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.    Το Κοινωνικό Φαρμακείο εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και χρηματοδοτείται απο το ΕΚΤ.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή