Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτική εκδήλωση ρύθμισης χρεών από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Την Κυριακή παρευρέθηκε στα Τρίκαλα ο κ. Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, σε ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Τρικάλων. Ο κ Κουρμούσης ανέλυσε το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τις δυνατότητες ρυθμίσεων οφειλών δημοσίου ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ, τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της κύριας κατοικίας και απάντησε σε πλήθος ερωτημάτων.

Στην ημερίδα εκτός από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Τρικάλων Τσόλα Δημήτρη, τον Οικονομικό Επόπτη Γιώτη Στέφανο και τον Παπαευθυμίου Κωνσταντίνο Μέλος Δ.Σ., παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρικκαίων Παπαστεργίου Δημήτρης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπρουζούκη Νικολέτα, οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας και Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων Καλέας Χρ. και Μπλουγούρας Χρ., ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Γκαραγκούνης Χρ. καθώς και αρκετοί επαγγελματίες.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν για ακόμη μια φορά την ανάγκη θέσπισης μέτρων από την πολιτεία για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών ώστε να προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους οι οποίες και δημιουργήθηκαν λόγω αδυναμίας και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά και των υπερβολικών φορολογικών βαρών που αυτοί επωμίστηκαν.

Ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο φέρνει η κυβέρνηση τον επόμενο μήνα, θα υπάρχει η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών με διπλασιασμό των δόσεων. Έτσι οι 12 δόσεις θα γίνουν 24 για όλους τους τυπικούς φόρους όπως εισόδημα, ΕΝΦΙΑ και οι 24 δόσεις θα γίνουν 48 για όλους τους έκτακτους φόρους όπως είναι η μεταβίβαση ακινήτων, κληρονομιάς, κλπ. Αναφέρθηκε επίσης, στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα που έχει ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι και δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης των στεγαστικών αλλά και επιχειρηματικών δανείων με θετικό αντίκτυπο στην προστασία της κύριας κατοικίας.

Ο κ. Κουρμούσης παρότρυνε τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν τις ρυθμίσεις προκειμένου να κερδίσουν χρόνο και να βρεθούν έτοιμοι το 2020 όπου η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη με τη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή