Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτική Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ 2023 – 2027 στη Θεσσαλονίκη 22/6

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρουσες εισηγήσεις πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη η ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ενημέρωσης – διαβούλευσης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ 2023 – 2027.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σ. Καλαφάτης, ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Θ. Καράογλου και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Κεφαλάς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κ. Μπαγινέτας, ο οποίος ενημέρωσε για τις βασικές προκλήσεις της νέας ΚΑΠ, καθώς και για το χρονοπρογραμματισμό της διαδικασίας διαπραγμάτευσης του Στρατηγικού Σχεδίου με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα των προπαρασκευαστικών διαγνωστικών μελετών που εκπόνησε η Παγκόσμια Τράπεζα για την Ελληνική Γεωργία, τα οποία και αξιοποιήθηκαν στην κατάρτιση του Στρατηγικού Σχεδίου.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του ΓΕΩΤΕΕ, γεωργικών συνεταιρισμών και λοιπών τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή