Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενημερωτικό πρόγραμμα στο 8ο ΓΕΛ Τρικάλων για το AIDS

H 1η Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, από το 1988, με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή και στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εκπαιδευτικών δράσεων αγωγής υγείας, το 8ο ΓΕΛ Τρικάλων διοργάνωσε έναν κύκλο εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με την HIV λοίμωξη και τη νόσο του AIDS.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα αρμόδια μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας αγωγής υγείας του Γ.Ν. Τρικάλων. Οι κυρίες Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα (Νοσηλεύτριες ΠΕ, MSc, Γραφείο Λοιμώξεων Γ.Ν.Τ.) πραγματοποίησαν εκπαιδευτικές ομιλίες και ενημέρωσαν τους μαθητές γιο τον ιό HIV, τους τρόπους μετάδοσής του, τους τρόπους προφύλαξης από την μόλυνση, την υιοθέτηση ασφαλών στάσεων και συμπεριφορών καθώς και για την ορθή χρήση των μέσων προφύλαξης.

Ένας ακόμη στόχος του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση και η προσπάθεια εξάλειψης του στίγματος που συχνά συνοδεύει τη νόσο. Οι μαθητές, ως μελλοντικοί ενήλικες, θα πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν όχι μόνο υγιείς πρακτικές αλλά και συμπεριφορές που θα μηδενίσουν το ρατσισμό και την κοινωνική απομόνωση που συχνά βιώνουν οι ασθενείς με AIDS. Μετά το τέλος των ομιλιών υπήρχε χρόνος ώστε οι μαθητές να θέσουν τα ερωτήματά τους και να γίνει συζήτηση ώστε να λυθούν οι απορίες και να απαντηθούν οι προβληματισμοί από έγκυρη πηγή πληροφόρησης.

Είναι σαφές πως το σχολείο θα πρέπει πάντα να αφουγκράζεται τις ανάγκες των μαθητών, να συμβαδίζει με τις εξελίξεις της εποχής και να αποτελεί αρωγό και δίαυλο προς την έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος καθηγητών ευχαριστούν τις κυρίες Καταφυγιώτη Βασιλική και Κατσή Χριστίνα για την προσφορά τους στους μαθητές του 8ου ΓΕΛ Τρικάλων.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή