Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένοχοι 5 οπαδοί της ΑΕΛ για επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ

Ένα ολόκληρο λεωφορείο «βρέθηκε» σήμερα στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Λάρισας για επεισόδια που έγιναν σε αγώνα μπάσκετ στην Καρδίτσα τον Δεκέμβριο του 2018.

Συγκεκριμένα, στις 9 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένη η αναμέτρηση της γηπεδούχου Αναγέννησης Καρδίτσας εναντίον της ΑΕΛ για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, όμως πριν την έναρξη της αναμέτρησης σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καρδίτσας με την αστυνομία να συλλαμβάνει συνολικά 46 φίλαθλους της ΑΕΛ. Και οι 46 επέβαιναν στο λεωφορείο που τους μετέφερε από τη Λάρισα στην Καρδίτσα για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση και θα τους επέστρεφε πίσω μετά την ολοκλήρωση του αγώνα.

Σήμερα στο δικαστήριο ήταν παρόντες οι 17 από του 46 κατηγορούμενους με τους απόντες να εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους. Οι κατηγορίες που τους βάραιναν και για τις οποίες είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα αφορούσαν μεταξύ άλλων σωματική βία σε βάρος αστυνομικού και παράνομη οπλοφορία.

Όπως είχε ανακοινώσει τότε η αστυνομία μετά το περιστατικό:

«Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, 46 άτομα ηλικίας από 15 έως 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αθλητισμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων. Ειδικότερα, πριν από την έναρξη ερασιτεχνικού αγώνα καλαθοσφαίρισης στην Καρδίτσα, οι συλληφθέντες, οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας, συνεπλάκησαν με οπαδούς τοπικής ομάδας, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στους προστρέξαντες αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν. Κατασχέθηκαν συνολικά δύο κουκούλες full face, μια πτυσσόμενη ράβδος, ένας μικρός σουγιάς, ένα σπρέι πιπεριού και μικροποσότητα κάνναβης, ενώ διαπιστώθηκαν φθορές σε πέντε σταθμευμένα οχήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, εκτός από εννέα που αφέθησαν ελεύθεροι λόγω της ανηλικότητάς τους».

Ως προς την υπεράσπιση των κατηγορουμένων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων από δικηγόρο των κατηγορουμένων ότι «δεν μπορεί να ειπωθεί με απόλυτη βεβαιότητα ποιοι τέλεσαν την πράξη καθώς δεν τους συγκεκριμενοποίησαν οι μάρτυρες αστυνομικοί» και ότι «δεν μπορούν να καταδικαστούν 46 άτομα σαν συλλογική ευθύνη μιας πράξης».

Ειπώθηκε επίσης από δικηγόρο ότι υπήρξε λάθος χειρισμός στη υπόθεση από την αστυνομία και ότι οι αστυνομικοί έπεφταν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους ως προς τον αριθμό των ατόμων που τους επιτέθηκαν ενώ όπως τόνισε το «μοναδικό στοιχείο που τους συνδέει είναι η παρουσία τους στο λεωφορείο». Τόνισε πως έπρεπε να ήταν και οι φίλαθλοι της Αναγέννησης που προκάλεσαν τα επεισόδια κατηγορούμενοι, σημειώνοντας πως για δυο χρόνια οι κατηγορούμενοι «δεν μπόρεσαν να δουν την αγαπημένη τους ομάδα την ΑΕΛ».

Τέσσερα χρόνια λοιπόν μετά την επεισοδιακή αναμέτρηση στην Καρδίτσα, το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή 41 κατηγορούμενων και την ενοχή των υπόλοιπων πέντε με τους δύο να καταδικάζονται για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού και για παράνομη οπλοφορία ενώ οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι τους, καταδικάστηκαν για την πράξη της παράνομης οπλοφορίας.

Για την επίθεση στον αστυνομικό και την οπλοφορία το δικαστήριο επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 15 μηνών στους δύο κατηγορούμενους ενώ για την οπλοφορία επέβαλλε στους άλλους τρεις ποινή φυλάκισης 6 μηνών.

Και για τους πέντε, η ποινή έχει τριετή αναστολή ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε για όλους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

larissanet.gr

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή