Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ένοχος ο Κορκονέας για τον Γρηγορόπουλο – Αθώος ο Σαραλιώτης

Ένοχο βρήκε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, για την δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού, αλλά απούσης της μητέρας του αδικοχαμένου Αλέξη, Τζίνας Τσαλικιάν.

Το δικαστήριο έκρινε τον ειδικό φρουρό ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και όχι ενδεχόμενο, σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση.

Αντίθετα, αθώος κρίθηκε ο Βασίλης Σαραλιώτης, που βρισκόνταν ήδη εκτός φυλακής με απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, λόγω αμφιβολιών.

Μετά την απόφαση, αναμένονται η εισαγγελική πρόταση για τα ελαφρυντικά και την ποινή, οι αγορεύσεις των συνηγόρων όλων των μεριών και η τελική κρίση του δικαστηρίου. Από το δικαστήριο αποχώρησε, μετά την απόφαση περί αθώωσής του, ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Να σημειωθεί πως ο κ. Κορκονέας έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, και είναι κρατούμενος στις φυλακές Δομοκού. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο με ψήφους 4-3 για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, μετατρέποντας προς το αυστηρότερο την κατηγορία του ενδεχόμενου δόλου που τον βάραινε.

 

Πηγή: Έθνος

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή