Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ενοικιαστές σε …απόγνωση στα Τρίκαλα

Μεγάλη η ζήτηση… ελάχιστα τα διαμερίσματα – Ασήκωτο το βάρος των ενοικίων

Λίγο οι πολυκατοικίες που ανεγείρονται σε όλη την πόλη, λίγο το τέλος της χειμερινής σαιζόν, λίγο οι φοιτητές που φεύγουν για να έρθουν οι επόμενοι, μεγάλη είναι η κινητικότητα που παρατηρείται στον μεσιτικό κλάδο και στην ενοικίαση ακινήτων.

Η ζήτηση; Τεράστια! Είτε για γκαρσονιέρα, είτε για δυάρι, είτε για τριάρι, οι ενδιαφερόμενοι είναι πολλοί ενώ τα διαθέσιμα ακίνητα ελάχιστα. Για οικογενειακό τεσσάρι ή πεντάρι διαμέρισμα…; Ούτε λόγος! Τα συγκεκριμένα αποτελούν είδος προς εξαφάνιση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, εμφανής είναι η άνοδος των τιμών στις ενοικιάσεις κατοικιών γεγονός που, σε συνδυασμό με την έλλειψη διαθέσιμων διαμερισμάτων, πρόκειται να φέρει πολύ κόσμο σε απόγνωση!

Για την επικρατούσα κατάσταση μιλήσαμε με το Θάνο Γούλα, επαγγελματία στον κλάδο του Real Estate και με μεγάλο όγκο διαχείρισης ακινήτων υπό την εποπτεία του γραφείου του, σύμφωνα με τον οποίον, η περίοδος την οποία διανύουμε αποτελεί περίοδο αποσυμφόρησης.

Δεκάδες φοιτητές μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκαταλείψουν τα Τρίκαλα, την πόλη των φοιτητικών τους χρόνων, και κατά συνέπεια τα ενοικιαζόμενα σπίτια τους. Δεν είναι πολύς όμως και ο καιρός που απομένει για την έλευση της επόμενης φουρνιάς! Και όπως δείχνει η αγορά, η έλλειψη που θα αντιμετωπίσουν οι υποψήφιοι ενοικιαστές είναι δεδομένη!

Νοικιάζονται σπίτια από τα …μπετά

Αν και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της φρενήρους κατασκευής νεόδμητων πολυκατοικιών και ενώ η κινητικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, η ζήτηση είναι τόσο μεγάλη που ό,τι βλέπουμε να χτίζεται έχει πιθανότατα ήδη πουληθεί, ακόμα και νοικιαστεί! Και δεν μιλάμε καν για τις ετοιμοπαράδοτες ή τις ημιτελείς οικοδομές. Σπίτια νοικιάζονται ακόμη κι αν το οικοδόμημα δεν έχει προχωρήσει ούτε στα μπετά!

Φοιτητές, σπουδαστές της ΣΜΥ αλλά και απλοί πολίτες, οικογένειες, ψάχνουν συχνά μάταια για να εξασφαλίσουν τη στέγασή τους.

Στα 450 ευρώ ένα δυάρι!

Με τις τιμές ολοένα και να αυξάνονται βλέπουμε τη μέση τιμή για μια αξιόλογη γκαρσονιέρα να έχει αγγίξει τα 300 €, ενώ τα δυάρια (1 υπνοδωμάτιο) έχουν εκτοξευτεί στα 400 – 450 €! Κι ενώ για τους νεότερους θα μπορούσε να υπάρξει η λύση της συγκατοίκησης, τη συνθήκη αυτή δεν φαίνεται να την προτιμούν οι ιδιοκτήτες φοβούμενοι την πιθανή αποχώρηση κάποιου από τους ενοικιαστές στη μέση της χρονιάς. Υπάρχουν κάποια διαμερίσματα που μπορούν να φιλοξενήσουν 2-3 ενοίκους ωστόσο είναι πολύ λίγα.

Τέλος, όσον αφορά τις ανανεώσεις συμβολαίων, ακόμα και εκεί βλέπουμε την αγορά να κινείται ελεύθερα με τις περιπτώσεις να ποικίλουν. Υπάρχουν ιδιοκτήτες που κρατούν την τιμή σταθερή, άλλοι που την αυξάνουν λίγο ή πολύ, ενώ αρκετοί είναι κι εκείνοι που ζητάνε τα ακίνητά τους για προσωπική πια χρήση!

Όπως και να έχει η κατάσταση είναι ξεκάθαρα ρευστή και κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει πότε και αν θα σταθεροποιηθεί.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή