Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Eντείνει η ΝΔ το εμπάργκο στην ΕΡΤ

   Μετά την επιβολή εμπάργκου της ΝΔ προς την ΕΡΤ εντείνεται ακόμη περισσότερο η τριβή της με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ υπάρχει ο γενικότερος καθησυχασμός  της σχετικά με τη συνεδρίαση του ΕΣΡ το οποίο πρόκειται να επιβάλει κυρώσεις καθώς και τον πλήρη έλεγχο των δημοσιογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών του Σεπτεμβρίου εξαιτίας της μονομερούς, μεροληπτικής και στοχευμένης κριτικής και υβρεολογίας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη ασκώντας προπαγάνδα.

   Συγκεκριμένα, το σύνολο των στελεχών της ΝΔ ασχέτως τόνων και διαφορετικής ρητορικής που χρησιμοποιεί στο δημόσιο λόγο που εκφέρει, δείχνει να επικροτεί την κίνηση του Μοσχάτου να προχωρήσει σε εμπάργκο κατά της κρατικής τηλεόρασης μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψώχα για τις θέσεις που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

   Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας χτες στο «News247 στους 88,6» ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πάει άλλο» και υποστήριξε ότι η ΕΡΤ είναι «όργανο κακής προπαγάνδας» με «απαράδεκτο υβρεολόγιο από κάποιους ανθρώπους στην ΕΡΤ που σε διατεταγμένη υπηρεσία υβρίζουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε καθημερινή βάση μην επιτρέποντας απάντηση».

   «Άργησε πάρα πολύ αυτό το εμπάργκο», υποστήριξε από τη μεριά του ο Άδωνις Γεωργιάδης πηγαίνοντας όμως ένα βήμα παραπέρα στο θέμα της ΕΡΤ. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας χτες στο Σκάι δήλωσε ότι «έχω ζητήσει από τους δικηγόρους μου να μου πουν – κι αυτό θα προτείνω στη ΝΔ – πως μπορούμε οι νεοδημοκράτες να μην πληρώνουμε το τέλος στην ΕΡΤ».

   Πάντως στο θέμα αυτό αναμένεται το επόμενο διάστημα να δοκιμαστούν πτυχές της στρατηγικής της ΝΔ και ειδικότερα η πολιτική συμμαχιών της, καθώς η μεν Ντόρα Μπακογιάννη συνέκρινε την τωρινή κατάσταση στην ΕΡΤ με τη δεκαετία του 1980, αφήνοντας έτσι αιχμές κατά του ΠΑΣΟΚ, όταν η ΝΔ καλεί και τα άλλα κόμματα να την ακολουθήσουν στον εμπάργκο. Ενώ από τη δική του πλευρά ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον τρόπο που τοποθετείται στο ζήτημα, καλώντας σε «στάση πληρωμών» του τέλους της ΕΡΤ, όχι μόνο υπερκερνάει τη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το τέλος της ΕΡΤ, αλλά ξυπνάει μνήμες του 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την κρατική τηλεόραση ρίχνοντας μαύρο στους δέκτες.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή