Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έντονο πρεσάρισμα στους αρνητές του εμβολίου – Έρχεται το κορονο-χαράτσι

Νέα μέτρα για τους αρνητές του εμβολιασμού σκέφτηκε η κυβέρνηση, η οποία προειδοποιεί ότι εάν αυτοί που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επιμείνουν στην ίδια θέση, τότε – και με την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα, είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος πανδημίας από το Φθινόπωρο, ενώ δεν αποκλείεται η επιστροφή σε μεμονωμένα, τοπικού χαρακτήρα lockdowns.

Παράλληλα, εντύπωση προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή πληρωμής χρημάτων, από αύριο 5 Ιουλίου, για rapid και PCR (μοριακό) test. Έτσι, σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις, ο μη εμβολιασμένος θα πρέπει να πληρώσει: 20 ευρώ για το rapid test, και 60 ευρώ για το PCR (μοριακό τεστ)!

Αντιλαμβάνεται κανείς, ότι με αυτά τα μέτρα που κοστίζουν (και) σε χρήμα, η ζωή όσων αρνούνται να εμβολιαστούν περιθωριοποιείται αυτομάτως ή «εκβιάζεται» πλαγίως, για να μπορούν να έχουν ίσα δικαιώματα με εκείνους που εμβολιάστηκαν.

Και πώς να μη νοιώσει στο περιθώριο, όταν από 15 Ιουλίου όλοι οι χώροι εστίασης θα χωριστούν σε αμιγείς και μικτούς; Δηλαδή, τα κέντρα διασκέδασεις, καφετέριες, εστιατόρια και ταβέρνες θα έχουν ένα άτομο, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σε ρόλο πορτιέρη που θα ελέγχει τους πελάτες, ώστε να διαπιστωθεί εάν φέρνουν τα απαραίτητα έγγραφα, απλώς και μόνο για να πιουν ένα καφέ. Κι αυτό τον καφέ, οι μεν εμβολιασμένοι θα τον πληρώνουν 4 ευρώ, οι δε ανεμβολίαστοι 24 ή  64 ανάλογα ανάλογα με το είδος τεστ που θα επιλέξουν! Το ίδιο θα ισχύει και για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

 

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή